Bioinformatiker till SNP&SEQ-Teknologiplattformen (NGI)

Published: 2019-05-28


Som en del av den nationella infrastrukturen för genomik (National Genomics Infrastructure, NGI) vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab, www.scilifelab.se), erbjuder SNP&SEQ-teknologiplattformen nästa generations sekvenseringsteknologi (Next Generation Sequencing, NGS) och SNP-genotypning som en service åt forskare i och utanför Sverige (www.sequencing.se).

Vill du jobba inom ett av världens snabbast växande teknikområden? Vi söker nu en vikarierande bioinformatiker till SNP&SEQ-teknologiplattformen, Institutionen för medicinska vetenskaper (IMV), biomedicinskt centrum (BMC), Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

Som bioinformatiker vid SNP&SEQ-teknologiplattformen arbetar du jämsides med forskare och systemutvecklare i en dynamisk och kreativ miljö vid ett av Europas största sekvenseringscenter. Sekvenseringsinstrument vid plattformen inkluderar Illuminas iSeq-, MiSeq-, och NovaSeq-system.

Bioinformatikerna ansvarar för att hantera och analysera den sekvensdata som produceras vid plattformen. Detta inbegriper bearbetning, kvalitetskontroll, analys och leverans av data till uppdragsgivare. I arbetsuppgifterna ingår även att bidra till utveckling och underhåll av de system som används för detta ändamål, samt att bistå SNP&SEQ-plattformens forsknings- och utvecklingsgrupp med analys av data inom interna och externa forskningsprojekt.

Kvalifikationskrav

 • Civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna med inriktning mot bioinformatik, molekylär bioteknik eller molekylär genomik.
 • Erfarenhet av forskningsarbete (t.ex. doktorsexamen) eller annat relevant arbete med inriktning mot bioinformatik.
 • Erfarenhet av att analysera data i R, Matlab eller motsvarande.
 • Dokumenterad erfarenhet av att utvärdera och analysera data från storskalig DNA-sekvensering och tillhörande applikationer, såsom RNA-seq, sequence capture, WGS, WGBS, RRBS, ChIP-seq, scRNA-seq, etc.
 • God vana av att arbeta i Linuxmiljö och av shell skriptning.
 • Goda kunskaper i programmering med Python eller Perl.
 • Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Vi söker noggranna personer med öga för detaljer, initiativförmåga och ansvarskänsla, samt god förmåga till både självständigt arbete och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom positiv attityd och god samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Erfarenhet av användande av datorkluster.
 • Kunskap eller intresse för biomedicinsk forskning.
 • Erfarenhet av bioinformatisk metodutveckling.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom ackrediterad sekvenseringsverksamhet.
 • Kunskaper i svenska.

Ansökan

Ansökan skall innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg, eventuella publikationer och en kort beskrivning av dina forskningsintressen. Vi ser gärna att du lämnar uppgifter om referenspersoner och/ eller bifogar rekommendationsbrev. Ansökningarna bedöms enligt följande kriterier: lämplig formell utbildning, tidigare erfarenhet av bioinformatik, kommunikation och metodutveckling, arbetsprov samt personlig lämplighet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

 

Tillträde: September 2019

Anställningsform: Vikariat 1 år

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Pontus Larsson, pontus.larsson@medsci.uu.se

 

Läs mer och ansök