NEW WEBSITE We would like to invite you to a sneak peak of our new website before it goes live. Visit the new site

Bioinformatiker till SNP&SEQ-Teknologiplattformen (NGI)

Published: 2019-05-28


Som en del av den nationella infrastrukturen för genomik (National Genomics Infrastructure, NGI) vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab, www.scilifelab.se), erbjuder SNP&SEQ-teknologiplattformen nästa generations sekvenseringsteknologi (Next Generation Sequencing, NGS) och SNP-genotypning som en service åt forskare i och utanför Sverige (www.sequencing.se).

Vill du jobba inom ett av världens snabbast växande teknikområden? Vi söker nu en vikarierande bioinformatiker till SNP&SEQ-teknologiplattformen, Institutionen för medicinska vetenskaper (IMV), biomedicinskt centrum (BMC), Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

Som bioinformatiker vid SNP&SEQ-teknologiplattformen arbetar du jämsides med forskare och systemutvecklare i en dynamisk och kreativ miljö vid ett av Europas största sekvenseringscenter. Sekvenseringsinstrument vid plattformen inkluderar Illuminas iSeq-, MiSeq-, och NovaSeq-system.

Bioinformatikerna ansvarar för att hantera och analysera den sekvensdata som produceras vid plattformen. Detta inbegriper bearbetning, kvalitetskontroll, analys och leverans av data till uppdragsgivare. I arbetsuppgifterna kan även ingå att bidra till utveckling och underhåll av de system som används för detta ändamål, samt att bistå SNP&SEQ-plattformens forsknings- och utvecklingsgrupp med analys av data inom interna och externa forskningsprojekt.

Kvalifikationskrav

  • Civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna med inriktning mot bioinformatik, molekylär bioteknik eller molekylär genomik.
  • God kännedom och förståelse av storskalig DNA-sekvensering och tillhörande applikationer.
  • God vana av att arbeta i Linuxmiljö och av shell skriptning.
  • Erfarenhet av att analysera och visualisera data i R, Matlab eller motsvarande.
  • Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Vi söker noggranna personer med öga för detaljer, initiativförmåga och ansvarskänsla, samt god förmåga till både självständigt arbete och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom positiv attityd och god samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av användande av datorkluster.
  • Kunskap eller intresse för biomedicinsk forskning.
  • Kunskap i programmering med Python.
  • Erfarenhet av att utvärdera och analysera data från storskalig DNA-sekvensering och tillhörande applikationer, såsom RNA-seq, sequence capture, WGS, WGBS, RRBS, ChIP-seq, scRNA-seq, etc.
  • Kunskaper i svenska.

Du som söker får gärna vara relativt nyutexaminerad.

 

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (vikariat) fram till april 2020.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Pontus Larsson, pontus.larsson@medsci.uu.se

 

Läs mer och ansök