NEW WEBSITE We would like to invite you to a sneak peak of our new website before it goes live. Visit the new site

Forskningsingenjör till Protein Science Facility

Published: 2019-10-03


Karolinska Institutet, Institutionen för Medicinsk biokemi och biofysik

Placering
Protein Science Facility (PSF) är en corefacilitet som tillhandahåller service inom proteinproduktion och molekylärbiologi samt träning och tillgång till instrument för biofysikalisk karakterisering och proteinkristallografi. PSF riktar sig framför allt mot akademiska forskargrupper, inom KI såväl som övriga svenska universitet. I proteinproduktionen arbetar vi i huvudsak med parallella high-throughput-metoder för kloning och proteinrening, men även med speciallösningar och problemlösning när så krävs.

Inom proteinproduktion finns nu en 12 månaders tidsbegränsad anställning med start i november månad 2019, eller snarast möjligt därefter. Möjlighet till förlängning kan finnas.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär framför allt praktiskt laboratoriearbete inom proteinproduktion i E.coli; molekylärbiologiskt arbete, odling av bakteriekultur, proteinrening, dokumentation, buffertberedning och allmänt laboratorieunderhåll. Till detta kommer, beroende på kunskap och erfarenhet, kontakt med och stöd till corefacilitetens klienter. Arbetets detaljinnehåll kan komma att utvecklas under perioden beroende på behov och kompetens.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning med biomedicinsk/biokemisk inriktning, till exempel biomedicinsk analytiker, molekylärbiolog eller liknande. Erfarenhet av arbete vid high-throughput proteinproduktions-plattform, molekylärbiologiskt kloningsarbete, ÄKTA-system och bakterieodling är meriterande. Tidigare erfarenhet från forskningsmiljö är en fördel.

All dokumentation och en stor del av kommunikationen med våra klienter sker på engelska, varför goda kunskaper i såväl svenska som engelska är ett krav. Stor vikt läggs på passande erfarenhet och personliga egenskaper.

Personliga egenskaper
Arbetet är självständigt och ställer höga krav på noggrannhet, ansvarstagande, servicetänkande, teamkänsla och planeringsförmåga. Den sökande bör klara av att jobba med flera saker parallellt och tycka att laborativt arbete är roligt för att trivas i rollen.

 

Kontakt
Tomas Nyman, 08-524 868 71

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde November 2019 eller snarast möjligt efter

 

Read more and apply