NEW WEBSITE We would like to invite you to a sneak peak of our new website before it goes live. Visit the new site

Kommunikatör/innehållsproducent till SciLifeLab

Published: 2018-11-30


SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom translationell medicin och molekylär biovetenskap. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som infrastruktur för att understödja forskare nationellt samt utgöra ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö. Den del av SciLifeLabs verksamhet som ligger i Stockholm är uppbyggd av ett stort antal forskargrupper som formellt tillhör en institution på något av de tre universiteten i Stockholm eller är delaktiga via ett industriellt samarbete. Anställningen ligger formellt vid Universitetsförvaltningen på KTH, men arbetsplatsen är i SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet i Solna. Det totala antalet personer inom SciLifeLab i Solna är idag ca 1000.

Om rollen
Har du förmågan att skapa inspirerande och målinriktat innehåll för digitala kanaler, brinner du för att kommunicera komplex information på ett begripligt sätt och vill vara med och forma kommunikationsarbetet i en dynamisk och expansiv organisation? Då är du precis den person vi söker till denna nya tjänst!

Vi erbjuder en spännande, kreativ och ansvarsfull roll som innehållsproducent i vårt kommunikationsteam. Du kommer huvudsakligen att ansvara för att planera, producera och publicera engagerande texter, bilder och rörligt material för digitala kanaler, såsom vår webbplats och sociala medier. Ditt arbete sker i tätt samarbete med övriga kommunikatörer, speciellt vår nyhetsredaktör. Det är en del av rollen att vara proaktiv för att identifiera relevant och intresseväckande innehåll från verksamheten, men också att följa upp utfall och ta strategiska initiativ för arbetet framåt. Den primära målgruppen är det livsvetenskapliga forskarsamhället i Sverige och internationellt, men budskapen kan även rikta sig till exempelvis myndigheter, beslutsfattare eller studenter.

Så jobbar kommunikationsteamet
Sedan tidigare arbetar fyra personer inom SciLifeLabs kommunikationsenhet – ett drivet och energiskt team med uppdrag att informera om och skapa intresse för SciLifeLabs verksamhet både externt och internt. Grupperingen är en del av det nationella Verksamhetskontoret (Operations Office) och bistår också dessa kollegor och vår ledningsgrupp i de olika kommunikationsfrågor som uppstår.

Din profil
Vi söker dig som har 2-5 års erfarenhet från arbete inom digital kommunikation eller marknadsföring med fokus på sociala medier, gärna LinkedIn. Du har en examen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant utbildning och kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du har ett estetiskt öga och är van att jobba med bildredigering och layout. Kan du dessutom producera rörligt material såsom video eller grafik är det ett stort plus. Vi ser det även som meriterande om du tidigare arbetat inom universitetsvärlden eller annan kunskapscentrerad organisation, alternativt med kommunikation av ämnen närliggande SciLifeLab:s verksamhetsområde, exempelvis medicin, miljö eller teknik.

För att passa i rollen bör du vara idérik, nyfiken på forskning och en vass skribent. Du får saker gjorda och delar gärna med dig av dina kunskaper eftersom du ser till teamet och resultatet i första hand. Du är lyhörd för organisationens mål och behov, men är samtidigt inte rädd att utforska nya format och digitala möjligheter, så här behövs ett stort intresse för att lära nytt och pröva sig fram!

Tjänsten en visstidsanställning på 6 månader med möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan senast den 20 december 2018.

Kontakt
Jenny Alfredsson, Vice Verksamhetschef för Operations Office
jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se

 

Ansök här!