Kommunikatör

Published: 2018-09-10


Har du förmågan att nosa rätt på en spännande story, kunna förvandla knepiga forskningsdata till relevanta nyheter och vill du vara med och forma kommunikationsarbetet i en dynamisk och expansiv organisation? Då är du precis den personen vi söker!

Till SciLifeLab i Solna söker vi nu en textstark kommunikatör med grundläggande förståelse för cell- och molekylärbiologi. Du kommer huvudsakligen att ansvara för att planera, producera och publicera engagerande innehåll för webb, nyhetsbrev och sociala medier. Det är också en del av rollen att bevaka medier, skriva pressmeddelanden och arbeta med texter till tryckta produkter. Den primära målgruppen är det livsvetenskapliga forskarsamhället i Sverige och internationellt, men budskapen kan även rikta sig till myndigheter, beslutsfattare, finansiärer eller studenter.

Så jobbar kommunikationsteamet
På SciLifeLabs kommunikationsenhet arbetar fyra personer i ett drivet och energiskt team med uppdrag att informera om och skapa intresse för SciLifeLabs verksamhet både externt och internt. Grupperingen är en del av det nationella Verksamhetskontoret (Operations Office) och bistår också dessa kollegor och vår ledningsgrupp i de olika kommunikationsfrågor som uppstår.

Din profil
Vi söker dig som är en van skribent som självständigt kan skriva texter utifrån befintligt underlag, såväl som att producera featureartiklar från intervju till färdig text och bild. Du är en flexibel, samarbetsvillig och prestigelös lagspelare som är orädd för förändringar både när det gäller arbetsuppgifter eller inom organisationen.

Du har minst en kandidatexamen inom ett område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden molekylära biovetenskaper, samt dokumenterad erfarenhet av textproduktion. Du har självklart goda kunskaper i både svenska och engelska i både tal och skrift. En utbildning i journalistik eller motsvarande, samt grundläggande kunskaper i bildbehandling och layout är meriterande. I övrigt är du bekväm med att arbeta med digitala verktyg för nyhetsbrev, webbpublicering och sociala medier.

Vi ser gärna att du tidigare arbetat på universitet/högskola eller annan myndighet med erfarenhet från liknande tjänst eller frilansarbete.

Mer information och ansökan

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Kontakt Jenny Alfredsson, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se