Kommunikatör och innehållsproducent

Published: 2020-02-14


SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom translationell medicin och molekylär biovetenskap. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som infrastruktur för att understödja forskare nationellt samt utgöra ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö. Den del av SciLifeLabs verksamhet som ligger i Stockholm är uppbyggd av ett stort antal forskargrupper som formellt tillhör en institution på något av de tre universiteten i Stockholm eller är delaktiga via ett industriellt samarbete. Anställningen ligger formellt vid Universitetsförvaltningen på KTH, men arbetsplatsen är i SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet i Solna. Det totala antalet personer inom SciLifeLab i Solna är idag ca 1000.

 

Arbetsuppgifter

Har du förmågan att skapa inspirerande och målinriktat innehåll för digitala kanaler, brinner du för att kommunicera komplex information på ett begripligt sätt och vill vara med och forma kommunikationsarbetet i en dynamisk och expansiv organisation? Då är du precis den person vi söker till detta vikariat!

Vi erbjuder en spännande, kreativ och ansvarsfull roll som innehållsproducent i vårt kommunikationsteam. Du kommer huvudsakligen att ansvara för att planera, producera och publicera engagerande texter, bilder och rörligt material för digitala kanaler, såsom vår webbplats och sociala medier. Ditt arbete sker i tätt samarbete med övriga kommunikatörer, speciellt vår nyhetsredaktör. Det är en del av rollen att vara proaktiv för att identifiera relevant och intresseväckande innehåll från verksamheten, men också att följa upp utfall och ta strategiska initiativ för arbetet framåt. Den primära målgruppen är det livsvetenskapliga forskarsamhället i Sverige och internationellt, men budskapen kan även rikta sig till exempelvis myndigheter, beslutsfattare eller studenter.

Inom SciLifeLabs kommunikationsenhet arbetar fyra personer. Vi är ett drivet och energiskt team med uppdrag att informera om och skapa intresse för SciLifeLabs verksamhet både externt och internt. Grupperingen är en del av det nationella Verksamhetskontoret (Operations Office) och bistår också dessa kollegor och vår ledningsgrupp i de olika kommunikationsfrågor som uppstår.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har 2-5 års erfarenhet från arbete inom digital kommunikation eller marknadsföring med fokus på sociala medier, gärna LinkedIn. Du har en examen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant utbildning och kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska. För att passa i rollen bör du vara idérik, nyfiken på forskning och en vass skribent.

Du har ett estetiskt öga och är van att jobba med bildredigering och layout. Kan du dessutom producera rörligt material såsom video eller grafik är det ett stort plus. Vi ser det även som meriterande om du tidigare arbetat inom universitetsvärlden eller annan kunskapscentrerad organisation, alternativt med kommunikation av ämnen närliggande SciLifeLab:s verksamhetsområde, exempelvis medicin, miljö eller teknik.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Tjänstens omfattning

Heltid. Tidsbegränsad anställning i upp till 9 mån eller enligt överenskommelse. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

 

Kontakt
Susanna Appel, Kommunikationsansvarig SciLifeLab
susanna.appel@scilifelab.se
076-051 60 63

 

Läs mer och ansök