Kvalificerad administratör

Published: 2019-06-27


Uppsala universitet

Tjänsten ligger inom den avdelning som arbetar med lednings- och verksamhetsstöd för SciLifeLabs nationella uppdrag (Operations Office), med medarbetare både i Solna och Uppsala. Anställningen ligger formellt vid Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala, där merparten av arbetet utförs. Vissa dagar förläggs arbetet till SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet i Solna.

Vi söker dig som är nyfiken, vill förstå andras behov och perspektiv och som gärna delar med dig av din kunskap för att du ser att det skapar bäst förutsättningar för verksamheten. Du har förmåga att se möjligheter till förändring och förbättring i vardagen för att effektivisera och förenkla, samt har god känsla för vikten av tydlig och informativ kommunikation. Du är en given lagspelare som hjälper till där det behövs och får snabbt en god blick av helheten för att se vad som behövs göras. Du är van vid att ha engelska som arbetsspråk och har mycket god känsla för hur språket används i olika miljöer och situationer.

Arbetsuppgifter
Vi söker en kvalificerad administratör som utgör en resurs för verksamheten inom SciLifeLab. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja betydande funktioner inom SciLifeLabs uppdrag. Det gäller både uppdraget som nationell infrastruktur och för den lokala verksamheten vid Uppsala universitet. I arbetet ingår bland annat administration av våra interna datasystem, t ex Projectplace, Stratsys och diverse formulärverktyg, samt ansvara för att informationshantering vid avdelningen sker enligt gällande lagkrav. Det kan gälla att hantera behörigheter och avtal, inhämta input från användare i arbetsgruppen och se till att relevant information finns tillgänglig. Du kommer att arbeta med flera olika administrativa system, som kontinuerligt utvecklas, vilket ställer krav på̊ stor flexibilitet samt stor aktuell kunskap att arbeta i digitala miljöer.

Du kommer att administrera SciLifeLabs fortbildningspaket och seminarier, inklusive bokning av resor och logi, samt uppdatera webbsidor med relevant information. I tjänsten ingår även administrativt stöd till föreståndaren, förbereda agendor och ta minnesanteckningar vid interna möten. Rollen är dynamisk och kan förändras med SciLifeLabs utveckling som nationell resurs och arbetsuppgifter kan därmed förändras eller tillkomma.

Kvalifikationskrav
Universitetsutbildning eller eftergymnasial utbildning inom område som av arbetsgivaren bedöms som relevant och likvärdig. Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete och administration av mjukvarusystem. God organisationsförmåga och ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt, samt en förmåga att arbeta självständigt. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande
Arbete inom universitetsvärlden eller annan statlig myndighet. Erfarenhet inom tekniska- och juridiska aspekter av informationssäkerhet. Tidigare erfarenhet av kursadministration. Arbete med administrativa system så som Projectplace, Stratsys, Time Edit och Raindance.

Då arbetet innebär många och täta kontakter med olika intressenter kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du initiativtagande, flexibel och självgående. Du arbetar målfokuserat och gillar resultat. Du har servicekänsla, är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra.

Tillträde: Snarast möjligt enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se, maria.backstrom@scilifelab.uu.se

 

Läs mer och ansök