Projektkoordinator (Operations Office)

Published: 2018-08-23


Vi söker en projektkoordinator som utgör en administrativ resurs och medverkar i utvecklingen av projekt inom verksamheten SciLifeLab Operations Office. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja och koordinera centrala funktioner inom SciLifeLabs uppdrag. Tjänsten innebär koordinering och kommunikation för de forskningsnätverk som organisationen är involverad i, och delaktighet i vetenskapliga aktiviteter inom SciLifeLab. Arbetet fokuserar på SciLifeLabs nationella uppdrag men vissa delar är kopplade till lokala aktiviteter i Solna.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Projektledare och kontaktperson för SciLifeLab Fellows, dvs den grupp unga forskare som är finansierade av SciLifeLab, i nära dialog med SciLifeLab Scientific Directors.
  • Kontaktperson och projektledare for SciLifeLabs delaktighet i det nationella nätverket finansierat av KAW (Wallenberg Center for Molecular Medicine).
  • Projektledning av det internationella vetenskapliga pris (och kringaktiviteter) som SciLifeLab delar ut årligen tillsammans med Science magazine och KAW.
  • Kontaktperson för doktorandgruppen i Solna
  • Delaktighet i planering och utförande av vetenskapliga event på nationell och lokal nivå.
  • Arrangera och medverka vid besök från olika intresseorganisationer.

Arbetet utförs tillsammans med flera andra personer inom Verksamhetskontoret (Operations Office) och innefattar både stora och mindre projekt. Fördelningen av arbetet inom Verksamhetskontoret är dynamisk och därför kan arbetsuppgifter förändras eller tillkomma med tiden och med utvecklingen SciLifeLabs utveckling som nationell resurs.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en prestigelös lagspelare som hjälper till där det behövs och snabbt får en god blick av helheten.

Du har förmåga att se möjligheter till förändring och förbättring i vardagen och har god känsla för vikten av tydlig och informativ kommunikation.

Du har en universitetsutbildning inom molekylärbiologi eller liknande område med flera års erfarenhet av att arbeta inom universitetsvärlden. Du har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete, stor datorvana (framför allt gedigen Excel-kunskap), god administrativ- och organisationsförmåga och ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Erfarenhet av projektledning, processarbete och uppföljning av mätetal, implementering av IT-verktyg samt ekonomiadministration är starkt meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du initiativtagande, flexibel och självgående. Du arbetar målfokuserat och gillar resultat men är ändå ödmjuk: du är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra. 

Skallkrav utbildning
MSc inom ett område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden (“molekylära biovetenskaper”)

Meriterande utbildning
Disputerad inom ett område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden (“molekylära biovetenskaper”), Projektledningsutbildning

Skallkrav erfarenheter och färdigheter
Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, muntligen och skriftligen.

Meriterande erfarenheter och färdigheter
Dokumenterad erfarenhet från arbete inom den akademiska världen. Dokumenterad förmåga att skapa och bibehålla stora nätverk av personer, samt förmåga att kommunicera på ett effektivt och trevligt sätt.

Övrigt
Rollen kräver att du är en god organisatör med förmåga att själv, och tillsammans med andra, planera och genomföra större och mindre evenemang. Du är utåtriktad och har lätt för att skapa nätverk samt kan hålla presentationer där du uttrycker dig på ett tydligt och informativt sätt. Vidare bör du vara initiativtagande, självgående, strukturerad och flexibel för att lyckas i tjänsten. För att trivas hos oss ska du vilja bli en del av ett ungt team i en internationell och dynamisk miljö. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper
Förståelse för forskningsverksamhet
Smidighet i personkontakter och kommunikation
Projektledningsförmåga
Samarbetsvilja och initiativtagande
Orädd för förändringar i arbetsuppgifter och organisation

 

Läs mer och ansök

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Kontakt Jenny Alfredsson, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se