Projektkoordinator

Published: 2018-08-24


Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.

SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom translationell medicin och molekylär biovetenskap. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som infrastruktur för att stödja forskare nationellt samt vara ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö.

Tjänsten ligger inom den avdelning som arbetar med lednings- och verksamhetsstöd för SciLifeLabs nationella uppdrag (Operations Office), med medarbetare både i Solna och Uppsala. Anställningen ligger formellt vid Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala, där merparten av arbetet utförs. Vissa dagar förläggs arbetet till SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet i Solna.

Arbetsuppgifter

Vi söker en projektkoordinator som utgör en administrativ resurs och medverkar i utvecklingsprojekt avseende verksamheten inom SciLifeLab. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja och koordinera centrala funktioner inom SciLifeLabs uppdrag. Det gäller både uppdraget som nationell infrastruktur och för den lokala verksamheten vid Uppsala universitet. I arbetet ingår bland annat att genomföra utredningar kring interna processer för återrapportering, att koordinera och administrera satsningar så som SciLifeLab Reserach Community Programs, pilotprojekt (metodutvecklingsprojekt för att främja infrastrukturen) och SciLifeLab Fellows-program (riktad rekrytering av unga forskare). I tjänsten ingår även att koordinera The Svedberg seminarie-serien i både Uppsala och i Solna. I rollen ingår även att medverka vid planering och genomförande av besök och vetenskapliga event. Rollen är dynamisk och kan förändras med SciLifeLabs utveckling som nationell resurs och arbetsuppgifter kan därmed förändras eller tillkomma.

Kvalifikationskrav

Du har en universitetsutbildning inom molekylärbiologi eller liknande område, gärna disputerad och med erfarenhet av att arbeta inom universitetsvärlden. Du har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete, stor datorvana (framför allt gedigen Excel-kunskap), god administrativ- och organisationsförmåga och ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Erfarenhet av projektledning, processarbete och uppföljning av mätetal, implementering av IT-verktyg samt ekonomiadministration är starkt meriterande.

Vi söker dig som är nyfiken, vill förstå andras behov och perspektiv och delar med dig av din kunskap för att du ser att det skapar bäst förutsättningar för verksamheten. Du har ett öga för detaljer och en förmåga att se möjligheter till förändring och förbättring i vardagen samt god känsla för vikten av tydlig och informativ kommunikation. Du är en bra lagspelare som hjälper till där det behövs och får snabbt en god blick av helheten men kan också arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du initiativtagande, flexibel och självgående. Du arbetar målfokuserat och gillar resultat. Du har servicekänsla, är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Länk till Uppsala universitets rekryteringssida

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde:Snarast möjligt enligt överenskommelse.
Anställningsform:Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan tillämpas.
Anställningens omfattning:100 %
Upplysningar om anställningen lämnas av:
Jenny Alfredsson, Föreståndare, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 24 september (endast) via Uppsala universitets rekryteringssystem.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.