Projektledare / Head of facility

Published: 2018-09-10


Vi söker nu en enhetschef, Head of Facility, till NGI-UGC som vill leda och utveckla vår högkvalitativa service med fokus på s.k. ”long-read teknologier” från PacBio och Oxford Nanopore. Som enhetschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för verksamhetens operativa delar rörande frågor angående personal, ekonomi, lokaler, planering, rapportering etc. Vi söker dig som drivs och engageras av att leda och utveckla grupper då verksamheten präglas av en stark gruppanda. En viktig uppgift kommer att vara att ge medarbetarna möjlighet att utvecklas i sitt arbete så att de känner att allas insatser är värdefulla för verksamhetens framgång och fortsatta utveckling. NGI kommer att genomgå en omorganisation i samband med att nya directors kommer att tillsättas under hösten 2018. Som medlem i NGI:s ledningsgrupp kommer du att vara delaktig i arbetet att utforma den nya organisationen och framtidens NGI.

Kvalifikationskrav:
Universitetsutbildning inom genomik, molekylärgenetik, bioinformatik eller annan relevant erfarenhet. Erfarenhet av handledning eller arbetsledning med personalansvar är ett krav. Erfarenhet från liknade typ av kvalitetssäkrad serviceverksamhet är särskilt meriterande.  Förmåga att arbeta självständigt och fatta beslut på egen hand är ett krav för att kunna utföra arbetet. En stor del av arbetet innebär att kommunicera med medarbetare, facilitetens användare samt externt i olika sammanhang. En god förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift på svenska och engelska är därför ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Kunskap om de teknologier och metoder som används för beredning av prover och bearbetning av insamling av data är meriterande.
Grundläggande kännedom om ekonomisk redovisning är önskvärt då det ingår i arbetet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättning av denna tjänst. Vi ser gärna att sökande tydligt beskriver sina egenskaper och meriter som gör dem lämpliga för denna typ av uppdrag.

Mer information och ansökan