NEW WEBSITE We would like to invite you to a sneak peak of our new website before it goes live. Visit the new site

Två 1:e Forskningsingenjörer

Published: 2019-03-21


Clinical Genomics Uppsala är en nationell SciLifeLab-facilitet, organiserad av Uppsala universitet, Akademiska Sjukhus och SciLifeLab (www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-uppsala/). Uppdraget är att utveckla och tillhandahålla kliniska test för olika former av cancer och ärftliga sjukdomar med hjälp av främst DNA-sekvensering, s.k. next-generation sequencing (NGS). Faciliteten erbjuder service till både forskare och sjukvård. Med vårt team av biomedicinska analytiker, molekylärbiologer, bioinformatiker, genetiker och läkare levererar vi diagnostiska analyser inklusive kliniska bedömningar av upptäckta genetiska varianter. För närvarande analyseras över 2400 kliniska prover per år med de metoder som faciliteten utvecklat. Verksamheten är i en expansiv fas och prognosen visar på en stark tillväxt kommande år.

Arbetsuppgifter:
Faciliteten söker två molekylärbiologer på heltid för att driva utveckling och införande av molekylärdiagnostiska metoder och analyser inom faciliteten. Arbetet kommer till stor del vara fokuserat på analyser inom cancer och ärftliga sjukdomar med hjälp av NGS och olika metoder för ultrakänslig detektion av genetiska varianter. Tjänsterna inkluderar projektledning, experimentdesign, laborativt arbete och rapportering av utvecklingsuppdrag. Delaktighet i kvalitetsarbete, handledning, utbildning och utveckling av verksamheten också ingår i arbetsuppgifterna.
De anställda kommer att jobba tillsammans med bioinformatiker, läkare, sjukhusgenetiker och molekylärbiologer inom vår facilitet och även i nationella och internationella samarbeten.

Kvalifikationskrav:
Mastersexamen eller liknande med biomedicinsk inriktning, såsom molekylärbiolog, BMA, biomedicinare eller bioteknolog. Vi ser gärna att du har doktorsexamen inom molekylärbiologi/biomedicin eller motsvarande fält. Erfarenhet av molekylärbiologiska metoder är ett krav och vi är särskilt intresserade av sökande med god erfarenhet av att utvärdera och optimera molekylära metoder. Erfarenhet av kliniskt utvecklingsarbete och projektledning är meriterande. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft, samarbetsförmåga och självständighet. Tjänsterna förutsätter en god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt:
Eftersom dokumentation mot Akademiska sjukhuset sker på svenska är god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift önskvärt. Du kommer att vara del av en struktur som bygger på flera processer med många inblandade, vilket ställer höga krav på förmåga till samarbete och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på 2 år från anställningsdatum, med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Malin Melin, malin.melin@scilifelab.uu.se, 018-471 4656

 

Read more and apply