Kvalificerad administratör (Operations Office/Uppsala University)

Published: 2020-01-23


Tjänsten ligger inom den avdelning som arbetar med lednings- och verksamhetsstöd för SciLifeLab:s nationella uppdrag (Operations Office), med medarbetare både i Solna och i Uppsala. Anställningen ligger formellt vid Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala, där merparten av arbetet utförs. Vissa dagar förläggs arbetet till SciLifeLab:s lokaler nära Karolinska Institutet i Solna.

Vi söker dig som har förmåga att se möjligheter till förändring och förbättring i verksamheten för att effektivisera och förenkla. Du har god känsla för tydlig kommunikation och är en given lagspelare som ser helheten och hjälper till där det behövs. Du är van vid engelska som arbetsspråk och har ett korrekt språkbruk anpassat till olika miljöer och situationer. Du besitter en god organisationsförmåga, ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt, samt är van vid att arbeta självständigt. Du har servicekänsla, är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra.

 

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår att stödja betydande funktioner inom SciLifeLab:s uppdrag. Det gäller både uppdraget som nationell infrastruktur och för den lokala verksamheten vid Uppsala universitet. Ett exempel på arbetsuppgift är administration och förvaltning av våra interna datasystem, t ex Projectplace, Stratsys och diverse formulärverktyg, vilket innebär hantering av behörigheter och avtal, upprättande av förvaltningsplaner, samt se till att relevant och uppdaterad information finns tillgänglig för våra medarbetare. Du kommer även att ansvara för att informationshantering vid avdelningen sker enligt gällande lagkrav.

En annan arbetsuppgift är att administrera SciLifeLab:s fortbildningspaket och seminarier inklusive bokningar av resor och logi samt uppdatering av relaterade webbsidor. I tjänsten ingår även att vara ett administrativt stöd till föreståndaren. Rollen och arbetsplatsen är dynamisk och arbetsuppgifter kan komma att förändras i takt med SciLifeLab:s utveckling som nationell resurs.

  

Kvalifikationskrav
Universitetsutbildning, alternativt eftergymnasial utbildning eller flerårig yrkeserfarenhet inom område som av arbetsgivaren bedöms som relevant och likvärdig. Dokumenterad gedigen erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete och administration av olika typer av datasystem. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

 

Meriterande
Yrkesmässig erfarenhet från universitetsvärlden eller annan statlig myndighet. Kunskap om tekniska och juridiska aspekter gällande informationssäkerhet, t ex GDPR. Tidigare erfarenhet av kursadministration.  Användarkunskap i Projectplace, Stratsys och/eller Raindance.

Då arbetet innebär många och täta kontakter med olika intressenter kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Tillträde: Snarast möjligt enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av:

jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se, maria.backstrom@scilifelab.uu.se

 

Read more and apply