Bioinformatiker till Laboratoriemedicinska kliniken, klinisk patologi och genetik, Universitetssjukhuset Örebro

Region Örebro

Application deadline

February 26, 2021Bioinformatiker till Laboratoriemedicinska kliniken, klinisk patologi och genetik, Universitetssjukhuset Örebro

Kunskaps och teknologiutvecklingen inom genetik och patologi går snabbt framåt och detta leder till att även sjukvården behöver utvecklas för att kunna ge så bra diagnostik och vård som möjligt.

Den genetiska diagnostiken blir allt viktigare inom alla laboratoriemedicinska specialiteter och intensiv teknikutveckling möjliggör allt mer förfinade genetiska analyser.

Vi har nu påbörjat arbetet med att starta upp en Klinisk genetisk verksamhet vid Universitetssjukhuset i Örebro. Vi är redan idag en del av det nationella initiativet Genomic Medicine Sweden (GMS) samt en nod inom Clinical Genomics i SciLifeLab.

Inom enheten för klinisk patologi och genetik arbetar vi med genetisk diagnostik av både medfödda och förvärvade sjukdomar, och nu när vi ska jobba vidare med utvecklingen söker vi en ny medarbetare som vill vara med och både utveckla, implementera samt utföra bioinformatiken för den genetiska diagnostiken.

Vi söker dig med utvecklade bioinformatiska kunskaper för hela analyskedjan av medfödda och förvärvade varianter genererade från Next Generation Sequencing (NGS) data. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter på en klinik som ligger långt fram både gällande analyser och instrumentering.

Vår enhet är forskningstät och verksamhetsutveckling är en naturlig del av arbetet. Vi har även nationella och internationella referensuppdrag inom klinisk patologi och genetik. Hos oss får du arbeta i ett positivt gäng där vi tillsammans tar oss an utmaningar och förändringar.

Kvalifikationer:
Bioinformatiker/Molekylärbiolog med erfarenhet av att sätta upp analyspipelines, analysera samt tolka data som genereras från NGS inom klinisk patologi och genetik inom hälso- och sjukvård.

Erfarenhet av praktiskt utförande av laborativa moment och datahantering från olika sekvenseringsplattformar samt efterföljande bioinformatiska analyser är meriterande, liksom programmeringsvana, i tex python. Vi ser också gärna att du är disputerad.

Vi fäster stor vikt vid att du har ett gott bemötande samt service- och ansvarskänsla.

Anställningsform:Tillsvidare, heltid
Tillträde:Snarast enligt överenskommelse.
Upplysningar:Åsa Bergström, avdelningschef klinisk patologi och genetik, asa.bergstrom@regionorebrolan.se
Facklig företrädare:Anders Bäckman, SACO, 019-602 66 58, anders.backman@regionorebrolan.se
Sista ansökningsdag2021-02-26

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen


Laboratorieverksamheten i Region Örebro län är en länsklinik, vilket innebär ett samlat ansvar för den laboratoriemedicinska service som bedrivs vid laboratorierna inom Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesberg lasarett. Vi driver en bred verksamhet inom områdena klinisk kemi, bakteriologi, virologi, immunologi, transfusionsmedicin inklusive terapeutisk plasmaferesbehandling, patologi, cytologi och molekylärgenetik. Inom kliniken ryms även verksamhet för instrumentsterilisering. Här arbetar närmare 300 personer med rutindiagnostik, forskning och utveckling samt utbildning. 

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Last updated: 2021-02-11

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)