Chefsassistent med administrationserfarenhet och forskningsintresse

Karolinska Institutet

Application deadline

March 22, 2021Chefsassistent med administrationserfarenhet och forskningsintresse

Karolinska Institutet

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker nu en engagerad forskningssamordnare till Thomas Helledays forskargrupp. Målet med forskningen som bedrivs i Helledays labb är att förstå grundforskningsmekanismer kring DNA reparation och att omvandla dessa till nydanande behandlingar mot cancer och andra sjukdomar. För att kunna göra detta har vi skapat en forskargrupp med team av forskare från olika discipliner, för att kunna ta våra resultat hela vägen från grundforskning till klinik. Vi har för närvarande labb på SciLifeLab, Karolinska Institutet, där vi utför high-throughput screening, grundläggande molekylär/cellbiologi, biokemi och läkemedelskemi.

Din roll

Tjänsten som forskningssamordnare är omväxlande med utvecklingsmöjligheter. Utöver ansvar för bidragsansökningar, förberedelser av vetenskapliga rapporter och manuskript innebär arbetet koordinering av såväl personalrelaterade frågor, ekonomiadministration samt events. Dessutom kommer personen vara involverad av kommunikation från gruppen på internet och sociala medier.  

Som forskningssamordnare arbetar du nära Professor Thomas Helleday och stödjer honom och gruppens medarbetare. Du har en spindel-i-nätet-funktion där du med eget driv planerar och prioriterar ditt arbete. Arbetet utförs såväl självständigt som i team. Rollen är varierad och innebär bland annat ansvar för:

  • Organisera och vara behjälplig vid möten, vetenskapliga workshops samt bokningar av resor
  • Fakturahantering, uppföljningar till finansiärer samt utveckling av budgetförslag
  • Identifiering av finansieringsmöjligheter och samordning av bidragsansökningar
  • Förberedelser av vetenskapliga rapporter, exempelvis till finansiärer
  • Personalärenden i form av rekrytering, arvoden, resor och utlägg
  • Att vara kontaktperson gentemot olika interna och externa avdelningar och kommittéer

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av administrativt arbete och datorvana med goda kunskaper i Microsoft Office. Det är meriterande med relevant högskoleutbildning och kan vara meriterande med relevant forskarutbildning. Du ska ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift samt vara flytande i både svenska och engelska. Vi värdesätter erfarenhet av samordningsuppdrag, projektledning och ekonomiarbete från universitet/högskola. En förutsättning för att klara uppdraget är att du har en väl utvecklad social kompetens, initiativförmåga och ett flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Under rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: SciLifeLab

Helleday Laboratory

SciLifeLab

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-03-22.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Last updated: 2021-03-10

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)