Forskningsassistent inom neurokemi (tidsbegränsad anställning)

Stockholm University

Application deadline

February 21, 2021Forskningsassistent inom neurokemi (tidsbegränsad anställning)

Ref.nr SU FV-0567-21 

Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms Universitet
Sista ansökningsdag: 2021-02-21.

SciLifeLab är ett nationellt center för molekylära biovetenskaper med fokus på forskning inom hälsa och miljö. Centret kombinerar ledande teknisk expertis med avancerat kunnande inom translationell medicin och molekylära biovetenskaper. SciLifelab är en nationell resurs som drivs av Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret samarbetar med flera andralärosäten. Administrativt kommer anställningen att placeras vid Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms universitet.

Pollak Dorocic lab på Stockholms universitet studerar mångfald av neuromodulatoriska nervceller och kretsar i hjärnan. Vi använder en kombination av molekylära- och systemneurovetenskapliga verktyg för att visualisera, registrera och manipulera neurala populationer för att förstå deras funktion och bidrag till deras beteende.

Framgångsrika kandidater kommer att få möjlighet att arbeta i en livlig och mycket samverkande miljö med toppmodern infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Huvudansvar är praktiskt laboratoriearbete, inklusive molekylärbiologi, mikroskopi och beteendeanalyser på djurmodeller. Kandidaten kommer att vara involverad i olika forskningsprojekt i labbet och har också möjlighet att utveckla sitt eget projekt.

Kvalifikationer

Vi letar efter någon med tidigare erfarenhet av att underhålla muskolonier, utföra genotypning, hantering av vävnad, immunhistokemi, fluorescerande mikroskopi, stereotaxiska operationer och gnagarhantering.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller sex månader. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde 1 april eller senare. 

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av Iskra Pollak Dorocic, iskra.pollak-dorocic@dbb.su.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se(SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Last updated: 2021-02-11

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)