Kommunikatör, vikariat

Published: 2018-03-14


Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom translationell medicin och molekylär biovetenskap. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som infrastruktur för att stödja forskare nationellt samt vara ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö.

Tjänsten ligger inom den avdelning som arbetar med lednings- och verksamhetsstöd för SciLifeLabs nationella uppdrag (Operations office), med medarbetare både i Solna och Uppsala. Anställningen ligger formellt vid Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala, där merparten av arbetet utförs. Vissa dagar förläggs arbetet till SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet i Solna.

Länk till annons

Arbetsuppgifter
Din huvuduppgift blir att med stöd av övriga medarbetare i SciLifeLabs kommunikationsgrupp planera, koordinera och utföra uppdrag kring SciLifeLabs externkommunikation. I arbetet ingår bland annat att leda arbetet med magasinet Synergi och annat externt informationsmaterial, webbadministration, ansvara för olika former av annonseringar samt planering och genomförande av vetenskapliga event. Du kommer att jobba med grafisk design av trycksaker  samt arbete med vetenskapliga texter. I rollen ingår även arbetsuppgifter för den lokala verksamheten vid Uppsala universitet. Rollen är dynamisk och kan förändras med SciLifeLabs utveckling som nationell resurs och arbetsuppgifter kan därmed förändras eller tillkomma.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har examen från programmet Medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande, eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är nödvändiga för rollen liksom en gedigen vana av datorer/webb och sociala medier. Stor vana vid grafisk formgivning, att arbeta med layout i InDesign, Photoshop, Illustrator eller motsvarande är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Utbildning inom journalistik och erfarenhet av arbete inom universitetsvärlden och livsvetenskaplig forskning är starkt meriterande.

Då arbetet innebär många och täta kontakter med olika intressenter kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du initiativtagande, kommunikativ och självgående samt flexibel inför din roll i det totala uppdraget. Du arbetar målfokuserat och gillar resultat. Du har servicekänsla, är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast möjligt efter överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat 1 år med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av
Eva Molin, eva.molin@scilifelab.uu.se, 018-471 42 42, 070-425 01 72.
Jenny Alfredsson, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 4 april 2018, UFV-PA 2018/838.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

 

Placering: Uppsala universitet, Science for Life Laboratory (SciLifeLab)

Anställningsform: Heltid , Visstidsanställning längre än 6 månader

Lön: Fast Lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Uppsala

Län: Uppsala län

Land: Sverige

Facklig företrädare: Ellena Papaioannou, Seko 018-471 3315
Suzanne Borén Andersson, TCO/ST 018-471 6251
Per Sundman, Saco-rådet 018-471 1485

Referensnummer: UFV-PA 2018/838

Sista dag för ansökan: 2018-04-04