Administratör vid SciLifeLab

Uppsala University

Application deadline

January 29, 2024Uppsala universitet, Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala

Administratör vid SciLifeLab

SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom translationell medicin och molekylär biovetenskap. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som infrastruktur för att stödja forskare nationellt samt vara ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö.

Anställningen ligger inom den avdelning som arbetar med lednings- och verksamhetsstöd för SciLifeLab:s nationella uppdrag (Operations Office), med medarbetare både i Solna och i Uppsala. Anställningen ligger formellt vid Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala, där merparten av arbetet utförs. Vissa dagar förläggs arbetet till SciLifeLab:s lokaler nära Karolinska Institutet i Solna.

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår att stödja ledningsfunktioner inom SciLifeLab:s uppdrag, såväl det nationella uppdraget som den lokala verksamheten vid Uppsala universitet.

I anställningen ingår även att hantera bokningar av resor och logi, sätta upp anmälningsformulär och sköta deltagarhantering för våra event, samt medverka på plats vid dessa. I arbetsuppgifterna ingår också viss förvaltning av våra interna datasystem för projektledning, dokumenthantering och verksamhetsplanering. Du kommer också att vara ett administrativt stöd till föreståndaren, t ex bokning av mötesrum, beställningar, samt ta anteckningar vid interna möten. Utöver detta kommer du även att administrera SciLifeLab:s seminarieserie vid Uppsala universitet. Rollen är mångfacetterad och arbetsplatsen är dynamisk, vilket gör att arbetsuppgifter kan komma att förändras i takt med SciLifeLab:s utveckling som nationell resurs, samt efter egen kompetens och önskemål.

Kvalifikationskrav

  • Gymnasieexamen.
  • Dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete.
  • Erfarenhet av arbete i Officepaketet, framför allt word och excel.
  • Vana vid arbete i olika typer av datasystem.
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt

Vi söker dig som är en given lagspelare, någon som ser helheten och hjälper till där det behövs. Du är bekväm med engelska som arbetsspråk och har ett språkbruk som är väl anpassat till olika miljöer och situationer. Du har en mycket en god organisationsförmåga, ett strukturerat och noggrant arbetssätt, samt är van vid att arbeta självständigt. Du har en utvecklad servicekänsla, är social och utåtriktad, och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra. Då arbetet innebär många och täta kontakter med olika intressenter kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Yrkesmässig erfarenhet från universitetsvärlden eller annan statlig myndighet.
  • Tidigare erfarenhet av eventadministration.  
  • Viss erfarenhet av systemförvaltning av administrativa system.
  • Användarkunskap i projektverktyget Projectplace och/eller verksamhetsplaneringsverktyget Stratsys.
  • Erfarenhet av diarieföring i W3D3.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, med 6 månaders provanställning. Omfattningen är 100%. Tillträde 2024-03-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: föreståndare Jenny Alfredsson, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se, 018-471 00 00 eller VHR Maria Bäckström, maria.backstrom@scilifelab.uu.se, 072 9999 269

Välkommen med din ansökan senast den 29 januari 2024, UFV-PA 2023/4710.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
Tillträde2024-03-01 eller enligt överenskommelse
LöneformIndividuell lönesättning
Sysselsättningsgrad100%
OrtUppsala
LänUppsala län
LandSverige
ReferensnummerUFV-PA 2023/4710
Facklig företrädareSeko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se ST/TCO, tco@fackorg.uu.se Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat2023-12-08
Sista ansökningsdag2024-01-29

Last updated: 2023-12-08

Content Responsible: Anna Frejd(anna.frejd@scilifelab.se)