Affärsjurist med fokus på Life Science till SciLifeLab

KTH

Application deadline

October 7, 2021Affärsjurist med fokus på Life Science till SciLifeLab

Kungliga Tekniska Högskolan

Nu söker vi en affärsjurist till Gemensamt verksamhetsstöd med särskilt ansvar för SciLifeLab (Science for Life Laboratory).

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

SciLifeLab är en akademisk centrumbildning och en nationell forskningsinfrastruktur inom molekylära livsvetenskaper som drivs gemensamt av fyra värduniversitet, varav KTH är primärt värduniversitet. SciLifeLab är finansierat av regeringen. Samtliga verksamma inom SciLifeLab är anställda vid ett av universiteten.

KTH har idag sju affärsjurister som bistår KTH:s ledning och verksamhet med juridisk rådgivning inom civilrätt och avtalsrätt. Verksamheten bedrivs vid KTH:s fem skolor med olika forskningsinriktning och centrumbildningar. Med anledning av den ökade mängd avtal som SciLifeLab hanterar förstärker vi nu gruppen med ytterligare en jurist. Primärt ansvarsområde kommer att vara SciLifeLab och skolan för kemi, bioteknologi och hälsa, men även andra ärenden kan bli aktuella inom ramen för tjänsten.

Som affärsjurist vid KTH är du placerad vid enheten Affärsjuridik som tillhör avdelningen Research Support Office inom GVS. Du rapporterar till gruppchefen för Affärsjuridik.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består i huvudsak av att förhandla och upprätta avtal avseende forskningssamverkan och uppdrag i olika former. Därtill kommer arbete med en bred skala av andra avtalstyper och civilrättsliga frågeställningar som uppstår när en myndighet ska avtala med enskilda. Arbetet sker i huvudsak på engelska och många gånger med multinationella företag som motparter. KTH och SciLifeLab deltar i komplexa forsknings- och samverkansprojekt  på nationell och internationell nivå med olika sektorer (akademi, företag, vård/region). Du kommer att arbeta med internationell avtalsjuridik i kombination med förvaltningsjuridik, regler kring avgiftsuttag, upphandling, dataskydd och etik.

Kvalifikationer

KRAV

  • Du ska ha svensk jur. kand. examen med minst några års erfarenhet av avtalsrätt, gärna från bolag inom Life Science, myndighet eller advokatbyrå med motsvarande erfarenhet. 

MERITERANDE

  • Kunskaper och färdigheter som är meriterande för anställningen:
  • allmän affärsjuridik,
  • dataskyddslagstiftning och etikprövning,
  • konkurrensrätt, särskilt upphandling,
  • immaterialrätt, eller
  • avtal rörande forskningsfinansiering/uppdragsforskning

Vi söker dig som är självgående, kvalitetsmedveten, service- och lösningsinriktad och som samtidigt har stark integritet och hög initiativförmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med FAIRPLACE har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman, tfn 076-000 25 55 anna.lensmar-friedman@fairplace.se alternativt Lena Cardelius, lena.cardelius@fairplace.se 

Sista ansökningsdag är 7 oktober 2021. Vi ser fram mot att välkomna dig så snart som möjligt och intervjuer sker löpande. Ansök därför med CV och personligt brev redan idag.

Last updated: 2021-09-22

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)