Affärsjurist med fokus på Life Science

KTH

Application deadline

May 21, 2021Affärsjurist med fokus på Life Science

Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd 

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten. 

SciLifeLab (Science for Life Laboratory) är en akademisk centrumbildning och en nationell forskningsinfrastruktur inom molekylära livsvetenskaper som drivs gemensamt av fyra värduniversitet, varav KTH är primärt värduniversitet. SciLifeLab är finansierat av regeringen. Samtliga verksamma inom SciLifeLab är anställda vid ett av universiteten.

KTH har idag sju affärsjurister som bistår KTH:s ledning och verksamhet med juridisk rådgivning inom civilrätt och avtalsrätt. Verksamheten bedrivs vid KTH:s fem skolor med olika forskningsinriktning och centrumbildningar. Med anledning av den ökade mängd avtal som SciLifeLab hanterar förstärker vi nu gruppen med ytterligare en jurist. Primärt ansvarsområde kommer att vara SciLifeLab och skolan för kemi, bioteknologi och hälsa, men även andra ärenden kan bli aktuella inom ramen för tjänsten.

Som affärsjurist är du placerad vid enheten Affärsjuridik som tillhör avdelningen Research Support Office inom GVS. Du rapporterar till gruppchefen för Affärsjuridik.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består i huvudsak av att förhandla och upprätta avtal avseende forskningssamverkan och uppdrag i olika former. Därtill kommer arbete med en bred skala av andra avtalstyper och civilrättsliga frågeställningar som uppstår när en myndighet ska avtala med enskilda. Arbetet sker i huvudsak på engelska och många gånger med multinationella företag som motparter. KTH och SciLifeLab deltar i komplexa forsknings- och samverkansprojekt  på nationell och internationell nivå med olika sektorer (akademi, företag, vård/region). Du kommer att arbeta med internationell avtalsjuridik i kombination med förvaltningsjuridik, regler kring avgiftsuttag, upphandling, dataskydd och etik.

Kvalifikationer

Krav

  • Du ska ha svensk jur. kand. examen med minst några års erfarenhet av avtalsrätt, gärna från bolag inom Life Science, myndighet eller advokatbyrå med motsvarande erfarenhet. 

Meriterande

  • Kunskaper och färdigheter som är meriterande för anställningen:
  • allmän affärsjuridik,
  • dataskyddslagstiftning och etikprövning,
  • konkurrensrätt, särskilt upphandling,
  • immaterialrätt, eller
  • avtal rörande forskningsfinansiering/uppdragsforskning

Vi söker dig som är självgående, kvalitetsmedveten, service- och lösningsinriktad och som samtidigt har stark integritet och hög initiativförmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSå snart som möjligt
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtStockholm
LänStockholms län
LandSverige
ReferensnummerVP-2021-0076
KontaktMalin Koch, 087909446
Publicerat2021-04-23
Sista ansökningsdag2021-05-21

Last updated: 2021-04-26

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)