Bioinformatiker, Core Facilities

Gothenburg University

Application deadline

April 26, 2023Bioinformatiker, Core Facilities

Ref PAR 2023/248

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Core Facilities är en öppen universitetsgemensam forskningsinfrastruktur för forskning inom Life Science. Vi finns på Sahlgrenska akademin och erbjuder tillgång till några av Sveriges mest avancerade tekniker och analysverktyg för forskning inom t.ex. medicin, biomedicin och kliniska studier. Alla våra enheter har stark nationell och internationell profil och vi är del av bland annat SciLifeLab.  Enheterna vid Core Facilities är utrustade med avancerade instrument och specialiserade experter med hög kompetens. Utöver högklassigt forskningsstöd erbjuder vi också teoretisk utbildning och praktiska kurser. Vår infrastruktur är öppen för alla forskare – både vid Göteborgs universitet och vid andra lärosäten och privat industri i Sverige och internationellt.

Har du ett intresse för metod och teknik och vill kombinera det med ett brett uppdrag för att stötta forskning som gör nytta för samhälle och patienter? Vi söker nu en bioinformatiker till Bioinformatics and Data Centre (BDC) som med kvalitetsmedvetenhet i fokus vill vara med och driva utvecklingen av forskningsstödet framåt. 

Bioinformatics and Data Centre (BDC) tillhandahåller ett brett utbud av statistiska och bioinformatiska analyser samt specialiserade kurser till forskare från Göteborgs universitet och andra externa universitet. Enheten innesluter en av Clinical Genomics-plattformsnoderna samt en del av SciLifeLab och fungerar som en brygga mellan Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset för att möjliggöra en kraftfull klinisk forskning och utveckling i regionen. Syftet med vår verksamhet är att hjälpa forskare och kliniska användare med bioinformatisk metodutveckling och implementering i rutinvård. För mer information, se www.gu.se/en/core-facilities/bioinformatics-and-data-center-bdc.

Arbetsuppgifter 

Som bioinformatiker på Bioinformatics and Data Centre blir din huvudsakliga uppgift att ge stöd och konsultation till våra användare, för både kliniska och forskningsändamål. Du kommer att arbeta med flera projekt samtidigt, där varje projekts tidsram och analyser sätts upp i samförstånd med användaren. Du kommer att ansvara för din dagliga planering, dataanalys och presentation av projektresultaten, så vi förutsätter att du kan arbeta självständigt och inom utsatta tidsramar. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i nya programvaror och vid behov skriva din egen programkod för att analysera och visualisera data. Även undervisning och assistans vid centrets kurser kommer vara en del av ditt arbete. Du behöver ha ett intresse för big data och biologi.

Kvalifikationer 

  • Du ska ha en magisterexamen i bioinformatik, medicin eller motsvarande. Att ha en doktorsexamen är meriterande.
  • Du ska ha minst ett års erfarenhet av att arbeta i en forskningsinfrastruktur inom bioinformatik.
  • Du ska ha erfarenhet av Unix/Linux, R och något programmeringsspråk som företrädesvis Python.
  • Du ska ha god erfarenhet av att analysera big data.
  • Du bör ha god kommunikationsförmåga i engelska då vi har internationella medarbetare och användare. Även en god förståelse i svenska i tal och skrift är önskvärt då vissa projekt utförs i samarbete med sjukvården.
  • Du bör kunna arbeta såväl självständigt som i grupp.
  • Kunskaper inom statistik är önskvärt.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av Nextlow, Snakemake, Docker eller Singularity.
  • Erfarenhet av att undervisa och utveckla läromedel är meriterande.
  • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Anställning 

Anställningen är en tillsvidareanställning, med omfattning på heltid (100%), med placering vid Bioinformatics and Data Centre, Core Facilities, Sahlgrenska akademin. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta någon av enhetscheferna vid Bioinformatics and Data Centre, Marcela Dávila, marcela.davila@gu.se, eller Per Sikora, per.sikora@gu.se
 

Fackliga organisationer 

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen “Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-04-26

Last updated: 2023-04-06

Content Responsible: victor kuismin(victor.kuismin@scilifelab.uu.se)