Bioinformatiker till Klinisk Mikrobiologi

Region Stockholm

Application deadline

June 8, 2022



Bioinformatiker till Klinisk Mikrobiologi

Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Vill Du vara med och utveckla vår framtida mikrobiologiska genomik- och NGS-diagnostik för sjukvården?

Vi erbjuder
Klinisk mikrobiologi är ett funktionsområde inom Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) och har cirka 300 anställda vid laboratorierna i Huddinge och Solna. Klinisk mikrobiologi utför mikrobiologisk diagnostik av infektionssjukdomar och bedriver forskning och undervisning i samarbete med Karolinska Institutet. Vårt arbete innefattar både specialanalyser och storskalig analysverksamhet med högteknologisk utrustning. Vi arbetar med teknik i framkant, forskning och utveckling och ett intensivt förändringsarbete då det sker en mycket snabb teknisk utveckling inom området. Vi erbjuder goda möjligheter till ett stimulerande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet.



Om tjänsten
Arbetet som bioinformatiker omfattar att utveckla och forma klinikens bioinformatik i nära samverkan med klinikanknutna bioinformatiker på Karolinska Institutet och SciLifeLab. Fokus kommer att ligga på utveckling av nya analysverktyg inom området mikrobiologisk metagenomik och helgenomsekvensering av virus, bakterier och svampar. Vi håller på att införliva metagenomik och helgenomsekvensering i vår diagnostiska arsenal för att kunna användas för diagnostik av den svårt sjuka patienten och behöver nu stärka vår bioinformatiska kompetens.  

Vi söker
Vi söker dig som är initiativrik, flexibel och kan arbeta och driva projekt självständigt och i grupp. Du är analytisk och skall kunna prioritera, arbeta effektivt, strukturerat och vara resultatinriktad. Du har en mycket god samarbetsförmåga då arbetet innebär nära samarbete med andra bioinformatiker, läkare, molekylärbiologer och laborerande personal.

Kvalifikationer
Krav:

  • Magisterexamen inom data eller livsvetenskaper från högskola eller universitet.
  • Utmärkta kunskaper i bioinformatik inom genomik och NGS, inklusive short read, long read, och kombinationer.
  • Mycket goda programmeringskunskaper i Phyton och erfarenhet av att arbeta i Linux-miljö.
  • God kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift.

Meriterande:

  • Disputerad inom bioinformatik, eller bioteknologi eller annat relevant ämnesområde.
  • Erfarenhet av arbete med mikrobiella frågeställningar.
  • Erfarenhet av arbete i Nextflow.
  • Erfarenhet av arbete med Docker/Singularity/Podman teknologier och att leverera strukturerad kod samt erfarenhet av arbete med system för versionskontroll (ex git) 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
– Personligt brev (frivilligt)
– Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision – Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Last updated: 2022-05-23

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)