Controller/Ekonomiansvarig SciLifeLab

KTH

Application deadline

June 11, 2021Controller/Ekonomiansvarig SciLifeLab

Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd 

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten. 

SciLifeLab är ett nav inom biovetenskaplig forskning i Sverige och ett forskningssamarbete mellan KTH, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet, med ytterligare verksamhet på många stora lärosäten i landet. Samtliga verksamma inom SciLifeLab är anställda vid något av de samverkande lärosätena. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som nationell infrastruktur för att tillgängliggöra spjutspetsteknologier och -expertis inom molekylära livsvetenskaper till forskare i Sverige samt utgöra ett internationellt ledande centrum för forskning inom områden som hälsa och miljö. SciLifeLab är också värd för det nationella forskningsprogrammet mot Covid-19 och den nya miljardsatsningen Data-Driven Life Science med elva partnerorganisationer.

Arbetsuppgifter

KTH söker en motiverad och lösningsorienterad medarbetare till controllergruppen inom ekonomiavdelningen som kommer att ha det ekonomiska ansvaret för KTH:s del av SciLifeLab. I uppgifterna ingår ansvar för budget och uppföljning av hela SciLifeLab:s verksamhet vid KTH, inklusive Campus Solna där lokaler utgör en stor del av kostnaderna. I ansvaret ligger att vidareutveckla strukturer och processer för ekonomistyrningen inom SciLifeLab och att tillsammans med SciLifeLab:s controller på Uppsala universitet vara ett stöd i det nationella uppdraget och ingå i den nationella stödorganisationen Operations Office med medarbetare både från KTH och Uppsala universitet. Arbetet innebär många kontakter och ett nära samarbete med kollegor såväl inom KTH som på andra lärosäten. Tjänsten är i huvudsak förlagd till KTH Campus vid Valhallavägen men arbetet omfattar även arbete på Campus Solna, nära Karolinska Institutet, där mycket av verksamheten vid SciLifeLab bedrivs. Det totala antalet personer inom SciLifeLab i Solna är idag ca 1000.

I arbetsuppgifterna ligger också att koordinera de anslag KTH erhåller från regeringen till verksamheten inom SciLifeLab och vara ett stöd till SciLifeLab:s ledning och styrelse i frågor som berör SciLifeLab:s finansiering. Det innebär bl.a. att bereda rektorsbeslut, göra underlag för utbetalning och följa upp rapporteringen från medverkande lärosäten. Ansvaret innefattar att sammanställa den ekonomiska redovisningen till den rapport som årligen lämnas till regeringen.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Akademisk utbildning inom ekonomi eller bedömd motsvarande kompetens
  • Flerårig erfarenhet av budgetering och uppföljning
  • Goda redovisningskunskaper
  • Goda kunskaper i Excel
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av statlig redovisning eller erfarenhet av högskola/universitet
  • Erfarenhet avseende fastighetsrelaterade ekonomifrågor såsom ombyggnadsprojekt

För att lyckas i rollen är du lösningsorienterad, drivande och tar stort eget ansvar. Du har god samarbetsförmåga och kan på ett pedagogiskt sätt stötta och kommunicera ekonomiska frågor. Du har integritet och är van att arbeta i en mångfacetterad, spännande verksamhet som hela tiden utvecklas. Rollen kräver också att du är en noggrann och analytisk lagspelare som drivs av att vara en del av ett större team med ett gemensamt mål för verksamheten. Du trivs när det är ett högt tempo och kommunicerar obehindrat på engelska då mycket av kommunikationen sker på engelska.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal och inleds med sex månaders provanställning.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeOmgående/Enligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtStockholm
LänStockholms län
LandSverige
ReferensnummerVP-2021-0146
KontaktElin Yeap, elin.yeap@academicwork.se
Publicerat2021-05-26
Sista ansökningsdag2021-06-11

Last updated: 2021-05-26

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)