Ekonom med EU-inriktning

KTH

Application deadline

October 8, 2023Ekonom med EU-inriktning

Om jobbet

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Du kommer att tillhöra Controllergruppen vid Ekonomiavdelningen inom VS, gruppen består idag av nio medarbetare.

Controllergruppen tillhandahåller stöd och samordnar KTH:s ekonomistyrning, vilket inkluderar budgetering, uppföljning, delar av KTH:s modeller för fördelning av anslag, samt förvaltning av interna modeller för fördelning av kostnader. Gruppen handhar vidare koordinering av ekonomisk rapportering inom KTH-övergripande områden såsom till exempel: KTH:s KIC:ar inom European Institute of Technology (EIT), Strategiska forskningsområden och SciLifeLab.

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu en ekonom med fokus på EU-finansierade projekt till Controllergruppen. Arbetet består till stor del av att självständigt ansvara för koordinering och ekonomisk rapportering av KTH-övergripande EU-projekt ( EIT-projekt). I arbetet ingår regelbundna kontakter med operativt ansvariga projektledare och rådgivning samt utbildning i samband med rapportering av ekonomer vid KTH:s skolor samt kontakt med revisorer. Du är en del av ett team inom controllergruppen. Utöver det ingår i arbetsuppgifterna koordinering av andra KTH-övergripande externt finansierade projekt. I rollen kan också ingå andra arbetsuppgifter inom controllergruppens område.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

https://www.kth.se/om/work-at-kth/kth-your-future-workplace-1.49050

Kvalifikationer
Krav

  • Högskoleexamen inom ekonomi eller arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då det krävs i arbetet
  • Goda kunskaper i Office‐paketet, framförallt Excel

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete med EU finansierade projekt och revisioner samt goda kunskaper i det finansiella EU regelverket
  • Erfarenhet av arbetsuppgifter som innefattat koordinering av projekt
  • Erfarenhet av arbete på lärosäte
  • Erfarenhet av arbete i Unit4/Agresso

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en driven, proaktiv och lyhörd person med stor ansvarskänsla. Du är självgående, strukturerad, och har god kommunikativ förmåga, samt samarbetar väl med såväl kollegor som projektledare. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Vi är en grupp med stor gemenskap som tycker det är viktigt att ha roligt tillsammans. Välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på https://www.kth.se/om/work-at-kth/fackrepresentanter-1.500898.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Sista ansökningsdag: 2023-10-08

Last updated: 2023-09-21

Content Responsible: victor kuismin(victor.kuismin@scilifelab.uu.se)