Ekonom

Stockholm University

Application deadline

March 31, 2024Ekonom

vid Institutionen för biokemi och biofysik. Sista ansökningsdag: 2024-03-31.

Institutionen för biokemi och biofysik består av ca 250 personer, varav ca 60 är doktorander. Institutionen bedriver utbildning och forskning, den senare spänner över ett brett område och är inom många av projekten av absolut högsta världsklass. Förutom våra forskargrupper i Frescati har vi flera grupper och nationella faciliteter placerade på SciLifeLab. SciLifeLab är ett nationellt center som har övergripande mål att underlätta skärningspunkten för toppmodern, tvärvetenskaplig forskning inom Life science och främja dess översättning till samhällets fördel. www.scilifelab.se/.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ekonom som är noggrann, strukturerad och som gillar att arbeta i högt tempo då vi har ett stort flöde av transaktioner som ska analyseras och arbeta med. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats i en internationell miljö med varierande arbetsuppgifter och trevliga kollegor.

Du kommer att tillhöra den ekonomiska sektionen som idag består av tre ekonomer och två ekonomiadministratörer. Sektionen leds av en samordnare. Nu kommer vi utöka sektionen med ytterligare en ekonom som kommer arbeta brett, både operativt och strategiskt. Du kommer att arbeta med anslagsmedel, vilket innefattar budgetering, ekonomisk uppföljning, ekonomiska utredningar, prognoser och bokslut samt upprättande av flerårsprognoser. Du kommer vidare arbeta med externfinansierade projekt där det ingår allt från att vara behjälplig vid projektansökan till tolkning av regelverk, framtagande av projektbudget, avtal, uppföljning, redovisning och upprättande av rapporter. Du kommer även, tillsammans med de övriga ekonomerna, arbeta med kvalitetssäkring, processer och rutiner, att ta fram relevanta nyckeltal för ekonomisk redovisning samt göra beräkningar för strategiska beslut.

Du kommer också ha ansvar för administrationen kring upphandlingar vilket innebär ett tätt samarbete med den tekniska sektionen och övriga inköpskoordinatorer. Du kommer vidare ha övergripande ansvar för anläggningsregistret och de årliga inventeringarna. I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för arkiv och diariefrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom relevant område t.ex. redovisning eller har dokumenterad erfarenhet av liknande arbete och kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

Arbetet ställer höga krav på att du är noggrann, kvalitetsmedveten, ansvarstagande, flexibel, driven och självgående. Du behöver vidare ha god förmåga att leverera vid utsatta deadlines, analysera och lösa problem. Arbetet ställer krav på en god förmåga att strukturera och prioritera arbetsuppgifter. Du stimuleras av att utveckla processer och av att utföra dina arbetsuppgifter med hög kvalitet. Du ska ha lätt för att samarbeta och kommunicera samt kunna agera professionellt i olika sammanhang och bidra till ett gott arbetsklimat Du har en naturlig öppenhet för förändringar och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt.

Du ska vara väl insatt i att hantera MS Office-paketet med mycket goda kunskaper i Excel. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, då många av våra medarbetare inte har svenska som modersmål. Du har inga problem med att rycka in och hjälpa till där det behövs även om det inte är dina ordinarie arbetsuppgifter. Du är vidare stresstålig då det i vissa perioder är högre arbetsbelastning. Mycket stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Tidigare erfarenhet av ekonomisystemet Raindance eller personalsystemet Primula ses som meriterande, liksom erfarenhet av upphandlings- och arkivfrågor. Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, projektuppföljning, gärna universitet eller högskola, ses som särskilt meriterande.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av, administrativ chef Madeleine Hellzén madeleine.hellzen@dbb.su.se eller ekonomisamordnare Karin Häggbom Sandberg karin.haggbom.sandberg@dbb.su.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Last updated: 2024-03-15

Content Responsible: Hampus Persson(hampus.persson@scilifelab.uu.se)