Ekonomiadministratör, Core Facilities

Gothenburg University

Application deadline

May 29, 2023Ekonomiadministratör, Core Facilities

Ref PAR 2023/635

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Core Facilities är en öppen universitetsgemensam forskningsinfrastruktur för forskning inom Life Science. Vi finns på Sahlgrenska akademin och erbjuder tillgång till några av Sveriges mest avancerade tekniker och analysverktyg för forskning inom t.ex. medicin, biomedicin och kliniska studier. Alla våra enheter har stark nationell och internationell profil och vi är del av bland annat SciLifeLab.  Enheterna vid Core Facilities är utrustade med avancerade instrument och specialiserade experter med hög kompetens. Utöver högklassigt forskningsstöd erbjuder vi också teoretisk utbildning och praktiska kurser. Vår infrastruktur är öppen för alla forskare – både vid Göteborgs universitet och vid andra lärosäten och privat industri i Sverige och internationellt.

Core Facilities administrativa enhet söker nu en ekonomiadministratör på 50% med ansvar för kundreskontra.

Arbetsuppgifter 

En betydande del av Core Facilities finansiering sker genom användaravgifter och vi fakturerar årligen för ca 50 mkr. Faktureringen sker både manuellt och via filinläsning och rutiner och system varierar mellan våra enheter. Kundfakturering utgör därför en stor och viktig del av arbetet. Du kommer utöver detta att hantera betalningar med kreditkort, personliga utlägg, avvikande fakturor och betalningspåminnelser. Du ansvarar för vår gemensamma ekonomimejl dit både generella och verksamhetsspecifika ekonomifrågor kommer. Du är också vår specialist gällande regler för representation och gåvor. Bokföring i form av omföringar, momsjusteringar etc. förekommer också samt visst bokslutsarbete.

Kvalifikationer 

Den vi söker skall ha god kännedom och erfarenhet av nämnda arbetsuppgifter med berörda regelverk samt kunskap i Excel, Agresso och Proceedo. Erfarenhet av de problem och möjligheter som fakturering via filöverföring medför och kunskap om de involverade systemen Fabian, Tic@lab, Ilab, samt Exellerator är också starkt meriterande.

God servicekänsla och samarbetsförmåga är viktig och god kunskap i svenska och engelska är ett krav då båda dessa språk talas inom vår organisation. Arbetet ställer även höga krav på noggrannhet och du behöver kunna arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning 

Anställningen är en tillsvidareanställning på halvtid (50 %), placerad vid den administrativa enheten inom Core Facilities, Göteborgs universitet. Sex månaders provanställningsperiod kan komma att tillämpas. Anställningsstart enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande 

Sökande kommer att utvärderas utifrån bifogade handlingar, intervjuer och referenser.

Kontaktuppgifter för anställningen 

Om du har frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ chef Carina Johansson, tfn. 031-786 4408, e-post: carina.johansson.2@gu.se.

Fackliga organisationer 

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen “Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-05-29 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Last updated: 2023-05-10

Content Responsible: Hampus Persson(hampus.persson@scilifelab.uu.se)