Ekonomiadministratör, Core Facilities

Göteborgs Universitet

Application deadline

May 15, 2023Ekonomiadministratör, Core Facilities

Ref PAR 2023/285

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Core Facilities är en öppen universitetsgemensam forskningsinfrastruktur för forskning inom Life Science. Vi finns på Sahlgrenska akademin och erbjuder tillgång till några av Sveriges mest avancerade tekniker och analysverktyg för forskning inom t.ex. medicin, biomedicin och kliniska studier. Alla våra enheter har stark nationell och internationell profil och vi är del av bland annat SciLifeLab.  Enheterna vid Core Facilities är utrustade med avancerade instrument och specialiserade experter med hög kompetens. Utöver högklassigt forskningsstöd erbjuder vi också teoretisk utbildning och praktiska kurser. Vår infrastruktur är öppen för alla forskare – både vid Göteborgs universitet och vid andra lärosäten och privat industri i Sverige och internationellt. 

Core Facilities administrativa enhet söker nu en ekonomiadministratör på 50% med fokus på kundreskontra.

Arbetsuppgifter 

  • Kundreskontra (helhetsansvar)
  • Leverantörsreskontra (främst kreditkort, kontering, påminnelsehantering, personliga utlägg, avvikande fakturor, momsjusteringar samt kvitto- och påminnelsehantering)
  • Representationsärenden
  • Bokslutsarbete inom kund- och leverantörsreskontra.
  • Inkommande ärenden till den gemensamma ekonomi-mailen.
  • Bokföring (omföringar mm.)
  • Diverse administration rörande ekonomiärenden.

Kvalifikationer 

Den vi söker skall ha god kännedom och erfarenhet av omnämnda arbetsuppgifter med berörda regelverk samt Excel, Agresso och Proceedo. Erfarenhet av ekonomiarbete inom högskolesektorn är meriterande.

God servicekänsla och samarbetsförmåga är viktig och god kunskap i svenska och engelska är ett krav då båda dessa språk talas inom vår organisation. Arbetet ställer även höga krav på noggrannhet och du behöver kunna arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning 

Anställningen är en tillsvidareanställning på halvtid (50 %), placerad vid den administrativa enheten inom Core Facilities, Göteborgs universitet. Sex månaders provanställningsperiod kan komma att tillämpas. Anställningsstart enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ chef Carina Johansson, tfn. 031-786 4408, e-post: carina.johansson.2@gu.se.

Fackliga organisationer 

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen “Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-05-15

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Last updated: 2023-04-25

Content Responsible: Hampus Persson(hampus.persson@scilifelab.uu.se)