Ekonomiadministratör

Uppsala University

Application deadline

April 12, 2024Ekonomiadministratör

Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

NBIS (Nationell Bioinformatik-Infrastruktur Sverige) är en distribuerad nationell forskningsinfrastruktur finansierad av Vetenskapsrådet, Knut & Alice Wallenbergs stiftelse, SciLifeLab, svenska universitet, användaravgifter och EU-projekt. NBIS utgör även SciLifeLabs Bioinformatikplattform. Syftet med NBIS är att tillhandahålla bioinformatiksupport, infrastruktur och avancerad utbildning till forskare inom livsvetenskaperna. Vi organiserar över 20 avancerade kurser årligen med ca 500 deltagare totalt. NBIS har ca 120 medarbetare spridda över landet med expertis inom många olika kompetensområden. Verksamheten expanderar kontinuerligt och vi behöver nu förstärka vårt kansli med en ekonomiadminstratör. Mer information om NBIS finns på https://nbis.se.

Institutionen för cell- och molekylärbiologi(ICM)är värd för NBIS och har en bred verksamhet inom biologisk forskning och i gränslandet till medicin, datavetenskap, matematik, kemi, ingenjörsvetenskaper och fysik. ICM har över 200 anställda, varav ca 50 doktorander. Läs gärna mer om verksamhetens arbete på https://icm.uu.se.

Vi söker nu en ekonomiadministratör för NBIS som kommer att arbeta tillsammans med NBIS:s föreståndare, ekonom och administratör samt nära ICM:s administration som består av 11 anställda.

Arbetsuppgifter
I rollen som ekonomiadministratör arbetar du med NBIS:s löpande redovisning. Arbetet inom NBIS består av en kombination av självständiga och rutinmässiga uppgifter, t.ex. fakturahantering, omföringar, transfereringar till andra universitet, löpande uppföljning av ekonomi och resultat mot budget, deltagande i boksluts- och budgetarbete. Du tar fram ekonomiska beslutsunderlag och kostnadskalkyler, inklusive underlag till redovisning av externa bidrag.
I arbetet ingår även annan administration inom NBIS:s verksamhet. En stor del är administration av vårt omfattande kursprogram (över 20 avancerade kurser årligen med ca 500 deltagare totalt). Vidare ingår hjälp med framtagande av informationsmaterial, såsom broschyrer och presentationer av NBIS:s verksamhet, samt administrativt stöd till NBIS:s ledning, mellanchefer och användare.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har minst en gymnasieexamen i ekonomi, eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdigt, samt minst 1 års grafisk utbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med ekonomifrågor som beskrivs i arbetsuppgifterna ovan. Du har också erfarenhet från grafiskt arbete (minst 1 år) och forskarutbildningsadministration (minst 2 år).

Du har erfarenhet av att arbeta i universitetets ekonomisystem (Raindance), lönesystem (Primula), undervisningsadministrativa system (Ladok och Studium) och diariesystem (W3D3 eller motsvarande). Mycket goda kunskaper i Office-paketet (främst Word och Excel). Goda kunskaper i InDesign, Photoshop och Acrobat.

Eftersom tjänsten är belägen i en internationell miljö är det en förutsättning att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom god förmåga till självständigt arbete, noggrannhet, initiativ- och prioriteringsförmåga. Vi lägger även stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga och är serviceinriktad.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete vid universitet/högskola. Kunskaper om de regler som vi som statlig myndighet behöver förhålla oss till. Erfarenhet av handläggning av EU-projekt eller erfarenhet av liknande uppdrag.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är 100 %. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt/Föreståndare Bengt Persson, 070 4250 230, bengt.persson@icm.uu.se eller Ekonom Jessica Lindberg, 018-471 4845, jessica.lindberg@icm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 12 april 2024, UFV-PA 2024/1128.

Last updated: 2024-04-04

Content Responsible: victor kuismin(victor.kuismin@scilifelab.uu.se)