Enhetschef – BDC, Core Facilities

University of Gothenburg

Application deadline

June 7, 2022Enhetschef – BDC, Core Facilities

Ref PAR 2022/349

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Core Facilities är en universitetsgemensam forskningsinfrastruktur placerad vid Sahlgrenska akademin som tillhandahåller avancerad teknisk utrustning och kvalificerad kompetens inom framförallt livsvetenskaperna. Core Facilities genomför även utbildningar och utgör en naturlig mötesplats för nationella och internationella kontakter. Core Facilities ingår i ett flertal nationella forskningsinfrastrukturer såsom SciLifeLab, NMI, BioMS och BIS. Core Facilities delar även ett stort uppdrag med Region Västra Götaland inom Genome Medicine Sweden (GMS), en nationell satsning inom genomisk medicin och precisionsmedicin där en av tyngdpunkterna är att utarbeta nationella strategier och fysiska miljöer för storskalig hantering av hälsodata (över regiongränserna). Vidare är Core Facilities delaktiga i arbetet med att utforma och implementera säker datalagring och hantering/ beräkningskapaciteter för storskalig forskningsdata lokalt inom Göteborgs universitet. Uppdraget att leda arbetet inom GMS och lokal datasupport ligger inom den nyetablerade enheten Bioinformatik och Datacenter vid Core Facilities där vi nu söker en erfaren chef med stark bakgrund inom NGS-baserad bioinformatik, metodutveckling, programmering och hantering av stora datamängder i klinisk /preklinisk miljö.

Arbetsuppgifter 

Rollen som enhetschef innefattar operativt ansvar och arbetsledning av personal, planering och utförande av infrastrukturens drift och utveckling inklusive investeringar, tillhandahållande av efterfrågat forskningsstöd. Anställningen innebär personalansvar, ekonomiansvar inklusive löpande arbete med driftinköps- och budgetfrågor, arbetsmiljöansvar samt kvalitetssäkring av given service och support. Anställningen innefattar även visst utbildningsuppdrag inom främst forskarutbildning samt arbete inom nationella/internationella infrastrukturnätverk och utformning av medelsansökningar på nationell nivå.

Anställningen kan inte kombineras med egen forskning.

Kvalifikationer 

Vi söker nu en driven chef och entusiasmerande ledare med god dokumenterad erfarenhet att leda och utveckla verksamhet och personal. Genomgången chefsutbildning är meriterande.

Anställningen kräver att du har forskarutbildning inom ett för verksamheten relevant område, såsom bioinformatik eller närliggande fält och att du har minst 5 årig erfarenhet av att driva och utveckla forskningsinfrastruktur på hög nivå. Du skall även ha gedigen kunskap och minst 5 års erfarenhet inom NGS-baserad bioinformatik, metodutveckling, programmering och hantering av stora datamängder i klinisk/preklinisk miljö. Tidigare arbete med kliniska frågeställningar är starkt meriterande.

Förmåga att kunna prioritera och fatta tydliga beslut, samt verkställa dessa i samverkan med övriga chefer, medarbetare och fackliga organisationer är nödvändigt. Som chef vid statlig myndighet är det av stor vikt att vara medveten om aktuell lagstiftning och gällande regleringar inom offentlig sektor.

Du ska ha god analytisk och kommunikativ förmåga, kunna samverka med forskare inom universitetet och med externa användare och samarbetspartners. Eftersom vi arbetar med både nationella och internationella samarbetspartners samt i nära samarbete med sjukvården skall du behärska både svenska och engelska i tal och skrift. Du skall ha visad god förmåga att arbeta målinriktat. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Anställning 

Anställningen är en tillsvidareanställning, med omfattning på heltid (100%), och är placerad vid Core Facilities, BDC, Sahlgrenska akademin. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Elisabet Carlsohn, chef Sambio Core Facilities, elisabet.carlsohn@gu.se, tel. 031-786 6685.

Ansökan

För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen “Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan skall innehålla en fullständig meritlista inkl. vidimerade kopior av examina och ge förslag på minst två referenser.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-06-07

Last updated: 2022-05-19

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)