Enhetschef – CCI, Core Facilities

University of Gothenburg

Application deadline

June 7, 2022Enhetschef – CCI, Core Facilities

Ref PAR 2022/350

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Core Facilities är en universitetsgemensam forskningsinfrastruktur placerad vid Sahlgrenska akademin som tillhandahåller avancerad teknisk utrustning och kvalificerad kompetens inom framförallt livsvetenskaperna. Core Facilities genomför även utbildningar och utgör en naturlig mötesplats för nationella och internationella kontakter. Core Facilities enheter ingår i ett flertal nationella forskningsinfrastrukturer såsom SciLifeLab, BioMS och BIS.

Enheten Center for Cellular Imaging (CCI), etablerades 2003 och är en av Sveriges ledande akademiska mikroskopifaciliteter. Här erbjuds tillgång till expertis och avancerade mikroskop för hela forskarsamhället, både lokalt, nationellt och
internationellt. CCI är också en del av National Microscopy Infrastructure (https://nmisweden.se/), Science for Life Laboratory (SciLifeLab, scilifelab.se) och Euro-BioImaging-ERIC (https://www.eurobioimaging.eu/).

CCI-teamet består idag av fem tekniska experter, alla med forskarbakgrund och stort kunnande inom mikroskopi inom livsvetenskaperna. Core Facilities söker nu en erfaren chef och ledare med stark bakgrund inom mikroskopi med särskilt fokus på korrelativ mikroskopi, ljus-mikroskopi och elektronmikroskopi inom livsvetenskaperna.

Arbetsuppgifter

Rollen som enhetschef innefattar operativt ansvar och arbetsledning av personal, planering och utförande av infrastrukturens drift och utveckling inklusive investeringar, tillhandahållande av efterfrågat forskningsstöd. Anställningen innebär personalansvar, ekonomiansvar inklusive löpande arbete med driftinköps- och budgetfrågor, arbetsmiljöansvar samt kvalitetssäkring av given service och support. Anställningen innefattar även visst utbildningsuppdrag inom främst forskarutbildning samt arbete inom nationella/internationella infrastrukturnätverk och utformning av medelsansökningar på nationell och internationell nivå.

Anställningen kan inte kombineras med egen forskning.

Kvalifikationer

Vi söker nu en driven chef och entusiasmerande ledare med god dokumenterad erfarenhet att leda och utveckla verksamhet och personal. Genomgången chefsutbildning är meriterande.

Anställningen kräver att du har forskarutbildning inom ett för verksamheten relevant område, och att du har minst 5 årig erfarenhet av att driva och utveckla forskningsinfrastruktur på hög nivå. Du skall även ha gedigen kunskap och minst 5 års erfarenhet av mikroskopi inom livsvetenskaperna och du skall kunna påvisa kompetens att leda nationella utvecklingsuppdrag inom framförallt korrelativ mikroskopi men även inom avancerad ljus-och elektronmikroskopi.

Vi ser gärna att du tidigare innehaft chefsuppdrag med personal-och ekonomiansvar och vi lägger även stor vikt vid tidigare erfarenhet av uppdrag inom nationella och internationella forskningsinfrastrukturer.

Du ska ha god analytisk och kommunikativ förmåga, kunna samverka med forskare inom universitetet och med externa användare, samarbetspartners och fackliga organisationer. Som chef vid statlig myndighet är det av stor vikt att vara medveten om aktuell lagstiftning och gällande regleringar inom offentlig sektor. Eftersom vi arbetar med både nationella och internationella samarbetspartners skall du behärska engelska i tal och skrift. Du skall ha visad god förmåga att arbeta målinriktat. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Anställning 

Anställningen är en tillsvidareanställning, med omfattning på heltid (100%), och är placerad vid Core Facilities, CCI, Sahlgrenska akademin. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Last updated: 2022-05-19

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)