Enhetschef

Stockholm University

Application deadline

May 25, 2023Enhetschef

SciLifeLab är ett nationellt centrum för molekylär biovetenskap med fokus på hälso- och miljöforskning. SciLifeLab grundades 2010 som en gemensam satsning mellan fyra universitet: Karolinska Institutet (KI), Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Stockholms universitet (SU) och Uppsala universitet (UU). SciLifeLab utgör en unik miljö och är idag ett internationellt ledande forskningscentrum. Forskare och ingenjörer vid SciLifeLab utvecklar, använder och erbjuder avancerade tekniker för att skapa ökad förståelse av livsviktiga processer på molekylär nivå med fokus på hälsa och miljö. SciLifeLabs nationella infrastruktur stöder forskningsverksamhet vid alla svenska universitet samt inom hälso- och sjukvård och industri.

Anställningen kommer att placeras vid institutionen för biokemi och biofysik, vid Stockholms universitet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en Enhetschef med inriktning mot spatiell transkriptom analys. Enhetschefen skall leda in situ sekvenseringsdelen av den Spatial Omics enhet som bildats inom ramen för SciLifeLab.

Som Enhetschef ansvarar du för planering av pågående aktiviteter i labb-teamet för att säkerställa att vi med bästa möjliga tillvägagångssätt och verktyg kan leverera högkvalitativa data till våra användare. Det förväntas att du coachar och motiverar gruppen att arbeta mot de uppsatta målen för verksamheten. Praktiskt omfattar arbetet arbetsledning samt ansvar för mottagande av användare, planering och design av in situ sekvenserings projekt, utförande av experiment, mikroskopi, data analysis, samt överlämning av data. Vidare ingår utveckling av in situ sekvenserings teknik.

Rollen innebär personalansvar, vilket inkluderar att se till att personalen är väl omhändertagen. Dokumentation, kommunikation och laganda är viktiga för att vi ska nå våra mål och vi ser därför gärna att den sökande passar in på dessa ledord.

Kvalifikationer
Vi söker dig som ha en doktorsexamen inom biologi eller motsvarande ämnen. Vidare ska du ha utmärkta kunskaper inom molekylärbiologi och fluorescensen mikroskopi.

Du ska ha dokumenterad erfarenhet av in situ sekvenering. Erfarenhet inom vävnadssnitt och dataanalys är meriterande.

Du har även utmärkta färdigheter inom kommunikation och samarbete, samt utmärkta färdigheter inom såväl skriven som talad engelska. Mycket goda ledaregenskaper samt förmåga att fatta beslut är ett krav. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från serviceinriktad verksamhet. Du ska vara van vid att arbeta i samarbetsprojekt med användare och att arbeta med laboratoriet utrusning. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper såsom ansvarskännande, flexibilitet och förmåga till problemlösning.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av, professor Mats Nilsson, mats.nilsson@scilifelab.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Last updated: 2023-05-22

Content Responsible: victor kuismin(victor.kuismin@scilifelab.uu.se)