Forskare i Kryo-elektronmikroskopi

Stockholm University

Application deadline

June 8, 2024
Forskare i Kryo-elektronmikroskopi

vid Institutionen för biokemi och biofysik.

SciLifeLab är ett nationellt center för molekylära biovetenskaper med fokus på forskning inom hälsa och miljö. Centret kombinerar ledande teknisk expertis med avancerat kunnande inom translationell medicin och molekylära biovetenskaper. SciLifelab är en nationell resurs som drivs av Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret samarbetar med flera andra lärosäten.

Administrativt kommer anställningen att placeras vid Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms universitet.

Projektbeskrivning

Forskargruppen syftar till att ta itu med följande frågor. Hur utvecklas AAA+-protein och ger bakteriell resistens? Hur ställer proteinregulatorer in dessa AAA+-proteinaktiviteter? Mer generellt, hur interagerar AAA+ chaperones med sina klientproteiner? Vi strävar efter att förstå verkningsmekanismen för AAA+ på molekylär nivå genom att kombinera mekanistiska insikter från strukturanalys med funktionella studier i cellulärt sammanhang.

Arbetsuppgifter

Rollen omfattar främst forskning. Forskaren kommer också att behöva hjälpa till i handledningen av doktorander i gruppen och kommer att vara involverad i viss undervisning. I rollen ingår även att ansvara för experimentell design och laboratoriearbete, samt tolkning av data, datahantering, skrivande och publicering, i samarbete med projektgruppen. Forskaren förväntas ta ledningen för metodutveckling av ljus och elektronmikroskopi projekt.

Behörighetskrav

En forskare anställs i huvudsak för forskning och ska ha avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.

Bedömningsgrunder

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet. Kandidaten förväntas ha en doktorsexamen i biofysik, kemi, molekylärbiologi eller liknande områden med gedigen erfarenhet av proteinproduktion, bestämning av proteinstruktur med hjälp av cryo-EM-enkelpartikelanalys och modellbyggande. Kandidaren förväntas ha minst fem års erfarenhet inom struktirbiologi områden. Erfarenhet av kryoelektrontomografi och subtomogrammedelvärde eller kunskap inom röntgenkristallografi, NMR-spektroskopi och strukturprediktion är meriterande. Erfarenhet av fluorescensavbildning samt kunskaper om sammansatt screening är också meriterande. Goda kommunikationsförmåga på engelska, i både tal och skrift krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Tillträde 2024-08-01.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av Dr. Marta Carroni, marta.carroni@scilifelab.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

När du ansöker ber vi dig att fylla i följande uppgifter

 • dina kontakt- och personuppgifter
 • din högsta examen
 • dina språkkunskaper
 • kontaktinformation för 2–3 referenspersoner

och att bifoga följande dokument

 • personligt brev
 • CV – examina och övriga utbildningar, arbetslivserfarenhet och publikationsförteckning
 • projektplan/forskningsplan (bör ej överstiga 3 sidor) som beskriver:
  – varför du är intresserad av det i annonsen beskrivna ämnet/projektet
  – varför och hur du vill bedriva projektet
  – vad som gör dig lämplig för det aktuella projektet
 • kopia av bevis på doktorsexamen
 • eventuella rekommendationsbrev (max 3 filer)
 • egna publikationer som du önskar åberopa (max 3 filer).

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Sista ansökningsdag: 2024-06-08

Last updated: 2024-05-30

Content Responsible: Hampus Persson(hampus.persson@scilifelab.uu.se)