Forskare i molekulär ekotoxikologi med fokus på bakteriefria djurmodeller
Institutionen för miljövetenskap är en av de större institutionerna inom naturvetenskapliga fakulteten. Institutionen består av fyra enheter med drygt 170 anställda forskare, lärare, doktorander och teknisk/administrativ personal från mer än 30 olika länder. Forskning och undervisning bedrivs inom miljökemi, atmosfärsvetenskap, biogeokemi och ekotoxikologi. Som medarbetare på Institutionen för miljövetenskap blir du en del av en dynamisk miljö med forskning av högsta klass och med stark internationell prägel.
Enheten för exponering och effekter har flera forskargrupper som arbetar med miljöföroreningar men även andra yttre stressfaktorer och deras effekter på miljö och människa. Våra toxikologiska laboratorier finns på två platser, en på Frescati Campus och en annan på SciLifeLab. Vi bedriver forskning som omfattar exposomanalys samt övervaknings-, experiment- och modelleringsmetoder för att öka kunskapen om effekterna av miljögifter. Vi har ett nära samarbete med nationella och internationella tillsynsmyndigheter, icke-statliga organisationer och den privata sektorn.
Projektbeskrivning
Projektet omfattar främst forskning inom det EU-finansierade projektet PARC, vilket syftar till att utveckla nya metoder i ekotoxikologi, samt att optimera biologiska verktyg för riskbedömning.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att etablera bakterifria Daphnia-kloner och använda dem i exponeringsstudier. Koordinering med andra projektpartners samt presentation av data, både skriftligt och muntligt, ingår i anställningen.
Behörighetskrav
En forskare anställs i huvudsak för forskning och ska ha avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.
Bedömningsgrunder
Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet. Erfarenhet och dokumenterad kompetens inom ekotoxikologi, med fokus på Daphnia som modellorganism och arbete med bakteriefria kloner, är ett krav, liksom gedigen erfarenhet av dosresponsanalys. Kunskap och erfarenhet av att arbeta med stora projekt är starkt meriterande.
Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till längst sex månader Tillträde per omgående. Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av professor Elena Gorokhova, tfn 08-674 73 41, elena.gorkohova@aces.su.se.