Forskare i molekylär systembiologi

Uppsala University

Application deadline

September 16, 2021Forskare i molekylär systembiologi

Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för Cell och Molekylärbiologi och SciLifeLab vid Uppsala universitet är en av de mest internationella, tvärvetenskapliga och framgångsrika forskningsavdelningarna inom molekylär biovetenskap i Europa.

Tjänsten är placerad i Magnus Johanssons labb. Forskningen i labbet syftar till att förstå hur proteinsyntesen fungera på detaljnivå. För att kunna studera denna process på plats inuti cellen utvecklar labbet nya molekylärbiologiska verktyg.

Arbetsuppgifter

Vi söker en senior forskare som vill arbeta i ett nyfikenhetsdrivet tvärvetenskapligt forskningsteam med världsledande forskningsprojekt. Du kommer att vara drivande i ett projekt som syftar till att identifiera hur och var processning och transport av nysyntetiserade polypeptider sker i bakterieceller. För att åstadkomma detta kommer du utveckla nya experimentella system för att kunna följa fluorescensinmärkta delar av translationsmaskineriet i realtid inuti den levande cellen. Du kommer att konstruera och optimera experimentella protokoll samt analysera enmolekyl-data med hjälp av HMM-baserade algoritmer.

Kvalifikationskrav

Du har doktorsexamen med inriktning mot molekylärbiologi, bioteknik eller motsvarande och en passion för vetenskap med höga ambitioner att utföra forskning av internationellt hög kvalité. Du har drivit egna forskningsprojekt efter disputation och har god erfarenhet av projektledning inom metodutveckling. Du har goda kunskaper inom mikrobiologi, biokemi och avancerad enmolekyl-fluorescensmikroskopi och HMM-baserade analysmetoder, och du har tidigare arbetat med utveckling och optimering av molekylärbiologiska tekniker. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med matematisk modellering av molekylära processer samt rening och karakterisering av translationsmaskinerikomponenter. Du måste vara målmedveten, strukturerad samt kunna arbeta effektivt både individuellt och i grupp. Utmärkta kunskaper i skriven och talad engelska är en förutsättning.

Önskvärt/meriterande i övrigt

Erfarenhet av arbete med bakteriers sekretionssystem är meriterande.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Magnus Johansson, m.johansson@icm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 16 september 2021, UFV-PA 2021/3175.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
Tillträde2022-01-01
LöneformIndividuell lönesättning
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtUppsala
LänUppsala län
LandSverige
ReferensnummerUFV-PA 2021/3175
Facklig företrädareSeko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat2021-09-03
Sista ansökningsdag2021-09-16

Last updated: 2021-09-03

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)