Forskningsassistent
Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.
Forskningen är ett samarbete mellan forskargrupper anknutna till SciLifeLab, som har anläggningar i bl.a. Uppsala och Stockholm. Huvuddelen av arbetet kommer att utföras i Stockholm.
Arbetsuppgifter
Att utveckla en glioblastomorganoid-modell samt in situ-karakterisering av vävnadssnitt från glioblastomtumörer för att studera den cellulära och molekylära diversiteten i dessa tumörer. Arbetsuppgifterna omfattar odling av humana organoid modeller, analys av organoiderna med single-cell RNA sekvensering och fluorescencemikroskopi. Analys av vävnadssnitt med in situ-sekvensering. Arbeta tillsammans med andra i gruppen samt med externa samarbetspartners. Analysera data och skriva artiklar.
Kvalifikationskrav
En högskoleexamen i relevant ämne samt flera års erfarenhet av in situ-sekvensering, studier av glioblastom, organoidodling och fluorescencemikroskopi. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper.
Om anställningen
Anställningen är tillsvidare tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Stockholm
Upplysningar om anställningen lämnas av: Karin Forsberg Nilsson, karin.nilsson@igp.uu.se, 018-471 4158
Välkommen med din ansökan senast den 21 mars 2023, UFV-PA 2023/738.
Placement: Department of Immunology, Genetics and Pathology
Type of employment: Full time , Temporary position
Pay: Individuell lönesättning
Number of positions: 1
Working hours: 100%
City: Stockholm
County: Stockholms län
Country: Sweden
Number of reference: UFV-PA 2023/738
Last application date: 2023-03-21