Forskningsassistent

Stockholm University

Application deadline

June 17, 2023Forskningsassistent

Stockholm   

vid Institutionen för biokemi och biofysik. Sista ansökningsdag: 2023-06-17

SciLifeLab är ett nationellt center för molekylära biovetenskaper med fokus på forskning inom hälsa och miljö. Centret kombinerar ledande teknisk expertis med avancerat kunnande inom translationell medicin och molekylära biovetenskaper. SciLifelab är en nationell resurs som drivs av Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret samarbetar med flera andra lärosäten. Administrativt kommer anställningen att placeras vid Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms universitet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna rör utveckling av en ny in situ-sekvenseringsbaserad metod att utföra genotypning i olika vävnadsprover. Arbetet omfattar molekylärbiologisk metodik och infärgning av snitt från vävnader. Vidare ingår fluorescencemikroskopi samt bildbehandling och analys. Arbetet kommer att drivas i nära samarbete med doktorander och postdoktorer i gruppen, och med externa samarbetspartners inom tumörbiologi och dataanalys. Därför utgör kommunikation i form av muntliga presentationer och skriftliga rapporter ett viktigt inslag i arbetet, liksom noggrann dokumentation av det utförda arbetet och dess resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en master i biomedicin eller liknande och som har erfarenhet av molekylärbiologisk metodutveckling och in situ-sekvensering. Arbetet kommer att utföras i nära samarbete med doktorander och postdoktorer i gruppen, så du måste vara en samarbetsorienterad och kommunikativ teamworker. Gruppen är internationell och arbetsspråket är engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller 6 månader. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av professor Mats Nilsson, mats.nilsson@scilifelab.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Sista ansökningsdag: 2023-06-17

Last updated: 2023-06-12

Content Responsible: Hampus Persson(hampus.persson@scilifelab.uu.se)