Forskningsassistent (tidsbegränsad anställning)

Stockholm University

Application deadline

June 16, 2021Forskningsassistent (tidsbegränsad anställning)

vid Institutionen för molekylär biovetenskap, Wenner-Grens institut, Stockholms Universitet.

Institutionen för molekylär biovetenskap, Wenner-Grens institut (MBW) bedriver experimentell grundforskning inom molekylär cellbiologi, intergrativbiologi och infektions- och immunbiologi. Forskningsmiljön präglas av en modern och avancerad metodik och har en stark internationell profil. MBW är en av de större institutionerna inom Naturvetenskapliga fakultetetn vid Stockhoms universitet med drygt 30 forskningsgrupper och ca 180 anställda, varav 65 är doktorander. Läs mer om MBW på www.su.se/mbw.

Arbetsuppgifter
Anställningen ingår i professor Christos Samakovlis forskargrupp som bedriver forskning i ”Science for Life Laboratory” (SciLifeLab) i Solna som är ett nationellt center för biologiska vetenskaper med fokus på hälsa och miljö. SciLifeLab utgör ett samarbete mellan Stockholms Universitet, Karolinska Institiutet, Kungliga Tekniska Högskolan och Uppsala Universitet.  

Projektet syftar på att beskriva den molekylära rollen av WASH proteinet i cell- och tumörtillväxt och använder genetiska metoder och molekylär biologi.  

Kvalifikationer
Vi söker dig med en stark bakgrund i Drosophila genetik, inklusive MARCM och i konfokal mikroskopi. Du bör vara resultatinriktad och ambitiös med god samarbetsförmåga och behärska program för bildanalys (Imaris, Fiji).

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till och med 2021-09-30. Tillträde 2021-07-01, eller enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av professor Christos Samakovlis, tfn 08-16 15 64, christos.samakovlis@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Last updated: 2021-06-16

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)