Forskningsassistent

Uppsala University

Application deadline

August 5, 2021Forskningsassistent

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet har en stark och internationell forskningsmiljö med över 100 forskare, inklusive cirka 25 doktorander, 20 postdoktorer och 30 forskare och professorer.

Arbetsuppgifter: Forskningen kommer att bedrivas inom ämnesområdena immunologi och fysiologi med inriktning mot immunreglering vid autoimmuna sjukdomar och i synnerhet typ 1 diabetes. Du kommer att arbeta i en forskargrupp som studerar immunförsvarets roll vid autoimmuna sjukdomar och olika sätt att påverka detta. I arbetsuppgifterna ingår arbete med cellodling, försöksdjurshantering inklusive hantering av djurkoloni, PCR, hantering av varubeställningar och mikroskopering.

Arbetet kommer att utföras i Gustaf Christofferssons forskargrupp (https://www.scilifelab.se/researchers/gustaf-christoffersson).

Kvalifikationskrav: Den sökande ska ha god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Ett krav är att den sökande har tidigare erfarenhet av arbete med försöksdjur i sin utbildning eller tidigare arbete samt grundläggande erfarenhet av basala laborativa tekniker som PCR, cellodling och immunfärgningar. Den sökande ska inneha universitetsexamen i biomedicin, biomedicinsk analys, medicin, biologi, eller motsvarande.

Ansökan bör innehålla en kort beskrivning av relevant erfarenhet, CV, kopior av examensbevis och eventuella översättningar av sådana. Skicka även med rekommendationsbrev eller kontaktinformation till tidigare arbetsgivare.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-08-01, alternativt 12 månader.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gustaf Christoffersson, gustaf.christtoffersson@mcb.uu.se.

Last updated: 2021-07-05

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)