Forskningsingenjör

Stockholm University

Application deadline

July 13, 2023



Forskningsingenjör

Stockholm

Ref.nr SU FV-2656-23

vid Institutionen för biokemi och biofysik. Sista ansökningsdag: 2023-07-13

SciLifeLab (SciLifeLab) är ett nationellt center för molekylära biovetenskaper med fokus på forskning inom hälsa och miljö. Centret kombinerar ledande teknisk expertis med  avancerat kunnande inom translationell medicin och molekylära biovetenskaper. SciLifelab är en nationell resurs som drivs av Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret samarbetar med flera andra lärosäten. 

Administrativt kommer anställningen att placeras vid Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms universitet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en forskningsingenjör till en anställning som avser att koordinera den dagliga driften av ett labb. Detta inkluderar att hålla instrumenten i gott skick, instruktioner för användare av labbet samt inköp av förbrukningsvaror, reagenser och labbutrustning. Andra uppgifter inkluderar underhåll av databaser med materialinventering, datorer, kemikalier, datalagring och laboratorieprotokoll.

Det finns regelbundna laboratorieuppgifter såsom beredning av buffertar, reagensalikvotering, standardisering av vanliga protokoll samt skapa och uppdatera riskbedömningar. Det innefattar även administrativa uppgifter som att ansvara för schemaläggning av labbuppgifter och gruppmöten, seminarier, sociala evenemang samt arkivering av data och dokument. Förmåga att uppdatera gruppens webbplatser är en önskvärd färdighet. Det finns också möjligheter att experimentellt bidra till forskningsprojekt utifrån intresse och behov. Dessutom kommer en del av denna roll att innefatta ansvar för att övervaka driften av en BSL2-cellodlingsanläggning som delas med två andra grupper.

Kvalifikationer

  • Magisterexamen i molekylärbiologi, bioteknik, biofysik, biokemi eller liknande. 
  • Immunhistokemi, FISH eller liknande.
  • Fluorescensmikroskopi.
  • In situ sekvensering.
  • BSL2-cellodling.
  • God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift.
  • Erfarenhet av att använda KLARA kemikalieinventeringssystem.

Vi söker en mycket motiverad person, som är samarbetsvillig  och som kommer att fungera väl i ett mångsidigt team av mestadels internationella medarbetare (20 personer från 12 länder). Du ska vara organiserad, serviceinriktad och kunna arbeta självständigt för att driva laboratorieverksamheten effektivt och säkert.

Att vara utåtriktad, kunna ta initiativ och ha en positiv inställning till allt du gör kommer att vara avgörande för att lyckas i denna roll. Tonvikt kommer att läggas på utmärkt kommunikationsförmåga, personliga egenskaper som ansvar, laganda, tålamod, flexibilitet och kreativ problemlösningsförmåga.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av, professor Mats Nilsson, mats.nilsson@dbb.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Sista ansökningsdag: 2023-07-13

Last updated: 2023-07-04

Content Responsible: Hampus Persson(hampus.persson@scilifelab.uu.se)