Forskningsingenjör för arbete med automation

Karolinska Institutet

Application deadline

October 28, 2022Forskningsingenjör för arbete med automation

Vill du arbeta med precisionsmedicin i den molekylära diagnostikens frontlinje?

Vi söker en Forskningsingenjör för att stärka vårt laborativa team. Tjänsten är en unik och spännande möjlighet för dig som vill jobba med precisionsmedicin och genomik inom avancerad forskning och det finns utrymme att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden.

Vi erbjuder en fartfylld miljö där du arbetar i nära samarbete med både högskola och hälso-och sjukvård. Vårt uppdrag vid Clinical Genomics är att bidra till stor samhälls- och patientnytta och i din roll kommer du vara en bidragande faktor till detta arbete.

Om oss

Enheten Clinical Genomics är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Vårt uppdrag är att bidra till implementeringen av precisionsdiagnostik och precisionsmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genomikanalyser (storskalig DNA sekvensering) och jobbar för att utveckla och implementera de avancerade testerna inom sjukvården. Syftet är att säkerställa möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant. Vi har även ett brett nordiskt och europeiskt nätverk av samarbetspartners och deltar i flera gemensamma projekt.

Länk: http://www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-stockholm/

Din roll

Vi söker en Forskningsingenjör inom automation, för arbeta med våra vätskehanteringssytem, samt att förbättra och utveckla vår verksamhets laborativa processer inklusive vätskehanteringssystem. Det finns möjlighet att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden.

I rollen ingår att;

 • Ha ett huvudsakligt ansvar för vätskehanteringssystem
 • Vidareutveckla infrastrukturen och de laborativa processerna
 • Utveckla och etablera nya analyser efter behov
 • Utföra laborativa processer inför storskalig DNA sekvensering och kvalitetskontroll
 • Arbeta med instrument, dokumentation i kvalitetssystemet, kontakt med samarbetspartners

Vårt team består av ca 45 medarbetare med bred kompetens inom molekylärbiologi, genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi har en teknisk infrastruktur för avancerade genomikanalyser, vilket vi löpande vidareutvecklar för att möta framtida behov. Hos oss erbjuds du en spännande arbetsmiljö, med utmanande arbetsuppgifter och hög teamkänsla. Vi arbetar tillsammans för att uppnå teamets gemensamma mål; att genom avancerade genomikanalyser öka förståelsen av sjukdomsmekanismer och genom vården bidra till att förbättra människors liv.

Vi jobbar i nära samarbete med genetiker, molekylärbiologer, läkare och andra vårdaktörer, både på SciLifeLab och hos olika vårdgivare i Sverige.

Vem är du?

Vi söker dig med en examen inom life science, tex biomedicinsk analytiker eller examen inom bioteknologi, biomedicin, molekylärbiologi, biokemi eller motsvarande kompetens.

Krav för tjänsten är:

 • Erfarenhet av laborativt arbete med molekylärbiologiska metoder
 • Intresse för automation
 • Obehindrat behärska engelska i skrift och tal
 • Personliga egenskaper som främjar samarbete både internt och externt, du har lätt för att bygga goda relationer med olika personalgrupper

Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och att du som person bidrar till interna och externa samarbeten.

Meriterande:

Vi ser med fördel att du innehar flera av nedan erfarenheter, men det är inget krav:

 • Erfarenhet av vätskehanteringssystem
 • Erfarenhet av arbete med storskalig DNA sekvensering
 • Erfarenhet av instrumentunderhåll, inköp och andra stödjande laboratorieprocesser
 • Erfarenhet av kvalitetssystem eller arbete inom ackrediterad verksamhet (ISO17025, ISO15189 eller motsvarande)
 • Intresse av programmering

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Last updated: 2022-10-10

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)