Forskningsingenjör i cellbiologi

Stockholm University

Application deadline

October 25, 2022Forskningsingenjör i cellbiologi

vid Institutionen för biokemi och biofysik. Sista ansökningsdag: 2022-10-25.

Science for Life Laboratory (SciLifeLab) är ett nationellt forskningscenter för molekylära biovetenskaper med fokus på hälso- och miljö-forskning och ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala; Stockholms universitet, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknisk know-how och state-of-the-art utrustning med en bred kunskap inom translationell medicin och molekylär biovetenskap.

Institutionen för biokemi och biofysik vid Stockholms universitet söker nu en erfaren cellbiolog med erfarenhet av att utveckla biokemiska och cellulära assay för placering vid Faciliteten för biokemiska och cellulära assays inom den nationella plattformen för akademisk läkemedelsforskning och utveckling på SciLifeLab (Drug Discovery & Development Plattform, SciLifeLab). Anställningen är placerad vid SciLifeLab i Solna.

Arbetsuppgifter
Som cellbiolog kommer du vara vår enheten expert på att odla upp och ta fram de celler som användes inom våra läkemedelsutvecklingsprojekt. Vi jobbar med celllinjer och primära celler, sätter upp och utvecklar projektspecifika cellulära eller biokemiska analysmetoder för olika läkemedels targets. Du förväntas kunna ta ett praktiskt ansvara för enhetens cell- och våtlabb funktion och dess instrumentering. Du kommer också att aktivt delta, interagera, och förmedla kunskap rörande facilitetens funktion, analysmetoder och resultat rapportering till plattformens projektgrupper.  

Kvalifikationer
Önskvärda kvalifikationer kan vara en fil.kand, MSc. eller PhD i cell, molekylärbiologi eller biokemi. Du har erfarenhet av cellodling i flaska och  i mikroplattor. Har du dessutom erfarenhet av assayutveckling, imaging eller handhavande av robotiserad vätskehanteringsutrustning eller erfarenhet från arbete inom läkemedelsindustrin / biotech är detta meriterande.

Erfarenhet av Excel, elektronisk labb-bok (ELN), databashantering och LIMS är att föredra, men inget krav. Det är viktigt att du en mycket motiverad person med förmåga att fungera väl i en tvärvetenskaplig translationell akademisk miljö som har kvalitet och resultatfokus.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Last updated: 2022-10-06

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)