Forskningsingenjör inom precisionsmedicin

Karolinska Institutet

Application deadline

January 15, 2021Forskningsingenjör inom precisionsmedicin

KI, MTC, Clinical Genomics Unit 

Vill du arbeta med precisionsmedicin i den molekylära diagnostikens frontlinje?

Vi söker en forskningsingenjör för att stärka vårt laborativa team. Tjänsten är en unik och spännande möjlighet för dig som vill jobba med precisionsmedicin och genomik inom avancerad forskning och det finns utrymme att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden.

Vi erbjuder en fartfylld miljö där du arbetar i nära samarbete med både högskola och hälso- och sjukvård. Vårt uppdrag vid Clinical Genomics är att bidra till stor samhälls- och patientnytta och i din roll kommer du vara en bidragande faktor till detta arbete.

Om oss

Enheten Clinical Genomics är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Vårt uppdrag är att bidra till implementeringen av precisionsdiagnostik och precisionsmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genomikanalyser (storskalig DNA-sekvensering) och jobbar för att utveckla och implementera de avancerade testerna inom sjukvården. Syftet är att säkerställa möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant. Vi har även ett brett nordiskt och europeiskt nätverk av samarbetspartners och deltar i flera gemensamma projekt.

Läs mer om oss här: http://www.scilifelab.se/units/clinical-genomics-stockholm/

Din roll

Vi söker dig som forskningsingenjör, för arbeta med att analysera prover, samt att förbättra och utveckla vår verksamhets laborativa processer. Det finns möjlighet att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden.

I rollen ingår att;

 • Utföra biblioteksberedningar inför storskalig DNA-sekvensering och kvalitetskontroll
 • Vidareutveckla infrastrukturen och de laborativa processerna
 • Utveckla och etablera nya analyser efter behov
 • Arbeta med instrument, dokumentation i kvalitetssystemet, kontakt med samarbetspartners

Vårt team består av ca 35 medarbetare med bred kompetens inom genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi har en teknisk infrastruktur för avancerade genomikanalyser, vilket vi löpande vidareutvecklar för att möta framtida behov. Hos oss erbjuds du en spännande arbetsmiljö, med utmanande arbetsuppgifter och hög teamkänsla. Vi arbetar tillsammans för att uppnå teamets gemensamma mål; att genom avancerade genomikanalyser öka förståelsen av sjukdomsmekanismer och genom vården bidra till att förbättra människors liv.

Vi jobbar i nära samarbete med genetiker, molekylärbiologer, läkare och andra vårdaktörer, både på SciLifeLab och hos olika vårdgivare i Sverige

Vem är du?

Vi söker dig med en examen inom life science, tex biomedicinsk analytiker eller examen inom bioteknologi, biomedicin, molekylärbiologi, biokemi eller motsvarande kompetens.

Krav för tjänsten är: 

 • Erfarenhet av laborativt arbete med molekylärbiologiska metoder
 • God teoretisk förståelse för molekylärbiologiska metoder
 • Obehindrat behärska engelska i skrift och tal
 • Personliga egenskaper som främjar samarbete både internt och externt, du har lätt för att bygga goda relationer med olika personalgrupper

Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och att du som person bidrar till interna och externa samarbeten.

Meriterande

Vi ser med fördel att du innehar flera av nedan erfarenheter, men det är inget krav:

 • Erfarenhet av kvalitetssystem eller arbete inom ackrediterad verksamhet (ISO17025, ISO15189 eller motsvarande) år meriterande
 • Erfarenhet av arbete med storskalig DNA sekvensering
 • Erfarenhet av instrumentunderhåll, inköp och andra stödjande laboratorieprocesser

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning upp till max 24 månader.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-01-15

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

AnställningsformVisstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar2
Sysselsättningsgrad100 %
OrtSolna
LänStockholms län
LandSverige
ReferensnummerSTÖD 2-5660/2020
KontaktValtteri Wirta, valtteri.wirta@scilifelab.se
Facklig företrädareHenry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.seGunnel Brolin, OFR, gunnel.brolin@ki.se Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se 
Publicerat2020-12-17
Sista ansökningsdag2021-01-15

Last updated: 2020-12-17

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)