Forskningsingenjör, SciLifeLab Affinity Proteomics Uppsala

Uppsala University

Application deadline

April 27, 2023Forskningsingenjör, SciLifeLab Affinity Proteomics Uppsala

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Affinity Proteomics Uppsala (APU) är en del av SciLifeLabs Clinical Proteomics and Immunology plattform och ligger administrativt under Institutionen för medicinska vetenskaper vid Uppsala universitet. APU arbetar med uppdragsforskning mot forskargrupper och företag från Sverige och resten av EU och analyserar framför allt proteiner med hjälp av ett antal olika tekniker i både mindre och större provsamlingar. Proverna som analyseras kommer huvudsakligen från människa och utgörs av flera olika matriser så som plasma, serum, cerebrospinalvätska, cellysat, cellsupernatanter etc. Metoderna som används ger möjlighet till så kallad high-throughput multiplex screening vilket betyder att flera proteiner avläses samtidigt i ett strömlinjeformat arbetsflöde. En mindre del av arbetet utgörs av metodutveckling för lågplex analyser. Verksamheten har sin fysiska hemvist vid Biomedicinskt centrum i Uppsala och gruppen består av forskare och forskningsingenjörer och i vissa metoder samarbetar vi med andra SciLifeLab enheter. Vi levererar resultat för många tusen prover per år i cirka 50-60 projekt varav de flesta drivs av akademiker vid svenska universitet.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en till två forskningsingenjörer som i första hand kommer vara en del av teamet som jobbar med Olink Explore metoden. Metoden baseras på proximity extensions assay (PEA) och det laborativa arbetet är till stor del automatiserat med pipetteringsrobotar, men även manuellt laborativt arbete förekommer. För att blir en självständig operatör så krävs en godkänd internutbildning.

Beroende på den sökandes profil och provinströmning kan det även bli aktuellt med arbete med andra metoder som ingår i verksamheten, i första hand PCR baserade PEA metoder (Olink Target, Flex, Focus) och metoder baserade på elektrochemiluminescence (ECL, Meso Scale).

En noggrann dokumentation av det dagliga arbetet är en viktig del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationskrav
Vi söker en person som brinner för att jobba på lab och har en förmåga att snabbt lära sig nya metoder.

För denna tjänst söker vi specifikt någon med:

Universitets- eller högskoleexamen (minst bachelornivå) med inriktning mot bioteknik, kemiteknik eller annan likvärdig inriktning. Dokumenterad praktisk erfarenhet av laboratoriearbete med storskaliga proteinanalyser. Dokumenterad praktisk erfarenhet av laborativt arbete med molekylärbiologiska metoder såsom PCR eller sekvensering. Mycket god datorvana. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Vi söker en person med initiativförmåga, noggrannhet, ansvarskänsla samt god förmåga till både självständigt arbete och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom positiv attityd till serviceverksamhet och god samarbetsförmåga.

Meriterande i övrigt
Flerårig erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö är meriterande.

Utbildad operatör för Olink Explore och/eller Target är meriterande.

Erfarenhet av projektledning och kommunikation med externa användare av en forskningsinfrastruktur är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde snarast. Placeringsort: Uppsala.


Upplysningar om anställningen lämnas av: Mikael Åberg, enhetschef, mikael.aberg@medsci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 27 april 2023, UFV-PA 2023/1321.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Last updated: 2023-04-06

Content Responsible: victor kuismin(victor.kuismin@scilifelab.uu.se)