Forskningsingenjör (tidsbegränsad anställning)

Stockholm University

Application deadline

August 8, 2021Forskningsingenjör (tidsbegränsad anställning)

Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms Universitet

SciLifeLab är ett nationellt center för molekylära biovetenskaper med fokus på forskning inom hälsa och miljö. Centret kombinerar ledande teknisk expertis med avancerat kunnande inom translationell medicin och molekylära biovetenskaper. SciLifelab är en nationell resurs som drivs av Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret samarbetar med flera andra lärosäten.

Den nationella ”in situ sequencing” (ISS) -enheten som finns på SciLifeLab i Solna, söker nu en forskningsingenjör för att utföra ISS. ISS möjliggör högt multiplexad RNA-profilering direkt i celler och till och med hela vävnadsavsnitt samtidigt som den spatiella informationen för alla molekyler bibehålls. Enheten tillhandahåller ISS-tjänster för att göra denna teknik tillgänglig för forskare över hela landet.

För mer information om enheten, besök www.scilifelab.se/units/in-situ-sequencing.

Arbetsuppgifter
Huvudansvaret för rollen är att arbeta med projekt för externa användare, men inkluderar även intern forskning och utveckling. Arbetsuppgifterna inkluderar även arbete i våtlab vilket innebär att processa vävnadsprover, utföra ISS-biblioteksberedning och ISS-cyklisk detektering, samt hantera känsliga instrument som fluorescensmikroskop och vätskehanteringsrobotar. Vidare förekommer även kontorsarbete såsom bildbearbetning analys och upprättande av projektrapporter. Beroende på sökandens bakgrund och intresse kan mer tid läggas på bearbetning/analys av bilddata.

Kvalifikationer
För att vara berättigad att ansöka måste den sökande ha:

  • utbildning på masternivå i molekylärbiologi, biomedicinsk vetenskap, bioteknik eller liknande disciplin
  • tidigare arbetserfarenhet med molekylärbiologiska tekniker
  • tidigare arbetserfarenhet med fluorensmikroskopi.

Erfarenhet av in situ hybridisering eller liknande tekniker är mycket önskvärt. Tidigare arbetserfarenhet från bioteknikindustrin, akademisk servicefacilitet, ett kliniskt laboratorium eller liknande är en fördel. Den sökande bör vara serviceinriktad och drivas av att lära sig nya metoder. Utmärkta sociala, organisatoriska och kommunikativa färdigheter, är viktiga samt professionella engelska språkfärdigheter. Tyngdpunkten kommer att läggas på kvaliteter av ansvar, flexibilitet, lagarbete och förmåga att lösa problem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är tidbegränsad till högst två år. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av enhetschefen, Chika Yokota, tfn 072-857 23 33, chika.yokota@scilifelab.se eller av professor Mats Nilsson, mats.nilsson@scilifelab.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Last updated: 2021-06-24

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)