Forskningsingenjörer till NGI-Uppsala, SNP&SEQ-teknologiplattformen

Uppsala University

Application deadline

September 8, 2023Forskningsingenjörer till NGI-Uppsala, SNP&SEQ-teknologiplattformen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Är du nyfiken på det snabbt växande området bioteknik? Vill du arbeta i en dynamisk och kreativ miljö vid en av Europas största verksamheter för DNA-analyser? Som forskningsingenjör vid SNP&SEQ-teknologiplattformen kommer du att vara delaktig i arbetet med prover i forskningsprojekt med olika typer av genetiska frågeställningar och du kommer att arbeta med senaste metoderna och instrumenten för genomikanalyser.

SNP&SEQ-teknologiplattformen är en del av den Nationella Infrastrukturen för Genomik (NGI) vid SciLifeLab i Uppsala. SNP&SEQ erbjuder service med moderna storskaliga metoder och applikationer inom sekvensering (NGS), SNP-genotypning och proteomik till uppdragsgivare inom svensk akademi och industri, och även till internationella uppdragsgivare. Verksamheten består av en multidisciplinär grupp av forskare, projektkoordinatorer, forskningsingenjörer, bioinformatiker, systemutvecklare och systemadministratörer. Årligen genererar plattformen mer än 300 terabaser av sekvensdata från över 20 000 prover och levererar fler än 19 miljarder genotyper från 30 000 prover till sina uppdragsgivare. Mer information om SNP&SEQ:s verksamhet finns att läsa på vår hemsida: https://snpseq.medsci.uu.se/

SNP&SEQ tillhör Institutionen för medicinska vetenskaper som är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Mer information om institutionens verksamhet finns på: www.medsci.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

De utannonserade vikariaten är förlagda till laboratoriet vid NGI-Uppsala (SNP&SEQ-teknologiplattformen) och omfattar SNP-genotypning och/eller sekvensering med toppmodern instrumentering.

Arbetet som forskningsingenjör innefattar alla steg i laboratoriet, från kvalitetskontroll av inkomna DNA och RNA-prover, genomförande av de laborativa stegen för SNP-genotypning och sekvensering, start av körningar på instrumenten och i vissa fall även sammanställning och kvalitetskontroll av resultaten. Det laborativa arbetet är till stor del automatiserat med pipetteringsrobotar, men även manuellt molekylärbiologiskt/laborativt arbete förekommer.

I arbetet ingår hantering, underhåll och vid behov felsökning av de instrument som används i verksamheten.

Beroende på de sökandes profil kan det även på sikt bli aktuellt med arbete med andra metoder som ingår i verksamheten, till exempel proteinanalys med Olink Explore.

Kvalifikationskrav:

Vi söker två personer som brinner för att jobba på lab och som har förmågan att snabbt ta till sig nya metoder. För dessa tjänster söker vi specifikt dig med:

  • Universitets- eller högskoleexamen (minst bachelornivå) med inriktning mot molekylärbiologi, bioteknik, kemiteknik, molekylärgenetik eller annan likvärdig inriktning.
  • Praktisk erfarenhet av laboratoriearbete med DNA och RNA.
  • Praktisk erfarenhet av laboratoriearbete med molekylärbiologiska metoder såsom PCR.
  • Kunskap i metoder och tillämpningar inom molekylärbiologi och genetik (tex PCR, DNA/RNA-sekvensering, SNP-genotypning etc).
  • Mycket god datorvana.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • Erfarenhet av arbete i ackrediterad miljö.
  • Erfarenhet av arbete i LIMS-system (Laboratory information management system).
  • Tidigare laborativ erfarenhet av arbete med SNP-gentotypning eller sekvensering.

Vi söker dig med initiativförmåga, noggrannhet, ansvarskänsla samt god förmåga till både självständigt arbete och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom positiv attityd till serviceverksamhet och god samarbetsförmåga. Då verksamheten är ackrediterad är noggrann dokumentation av det dagliga arbetet en viktig del av arbetsuppgifterna.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad/vikariat. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Intervjuer kommer att ske löpande

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gruppchef för laboratoriet vid SNP&SEQ-teknologiplattformen Johanna Lagensjö, Johanna.Lagensjo@medsci.uu.se eller Enhetschef för SNP&SEQ-teknologiplattformen, Ulrika Liljedahl, Ulrika.Liljedahl@medsci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 september 2023

Last updated: 2023-08-18

Content Responsible: Hampus Persson(hampus.persson@scilifelab.uu.se)