Forskningskoordinator för WCMTM

Gothenburg University

Application deadline

April 11, 2023Forskningskoordinator för WCMTM

Ref PAR 2023/384

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Letar du efter en utmaning och har tidigare erfarenhet av att arbeta med att ge stöd till implementering av nationella och/eller internationella forskningsprojekt? Är du social, flexibel och gillar att lära dig nya saker? Kanske är du en person som drivs av utmaningar och gillar att lösa frågor snabbt och effektivt, men också trivs i en situation där det är du som står för överblick och långsiktighet. I så fall är det här det perfekta jobbet för dig.

Nu söker vi en forskningskoordinator för Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin (WCMTM).

Vi kan erbjuda en komplex, rolig, utmanande, kreativ och utvecklande tjänst i ett av Göteborgs universitets mest spännande och snabbast växande forskningscentrum. Inom centrat är 26 forskargrupper aktiva, ledda av talangfulla forskargruppsledare inom både experimentell och klinisk forskning vid WCMTM i Göteborg. Personen vi söker ska vara den som koordinerar aktiviteterna i inom Wallenbergcentrum.

WCMTM är en gemensam satsning med Göteborgs universitet, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, AstraZeneca och Västra Götalandsregionen. WCMTM samordnar rekryteringar av internationellt framstående unga forskare med målet att öka Sveriges kompetens och konkurrenskraft inom molekylär och translationell medicin. WCMTM anordnar utbildningar, seminarier och konferenser i samverkan med ingående parter för att skapa mervärden kring dessa rekryteringar. Centrumets ska också samverka med liknande centrum vid Lunds, Linköpings och Umeå universitet och med SciLifeLab samt den nationella satsningen inom data driven life science (DDLS). Nu söker vi en forskningskoordinator för WCMTM.

Om Forsknings- och Innovationskontoret

Anställningen är placerad vid Forsknings- och innovationskontoret, som har 35 medarbetare organiserade i tre övergripande ansvarsområden – forskningsstöd, affärsjuridik samt innovation & nyttiggörande. Visionen för Forsknings- och innovationskontoret är att leverera forskningsstöd i världsklass och att vara ett föredöme och en inspirationskälla för andra stödverksamheter. Vid Forsknings- och innovationskontoret  ges såväl operativt som strategiskt stöd till främst forskare och ledningsfunktioner i olika frågor. Anställningsplaceringen möjliggör interaktion med forskningsrådgivare, innovationsrådgivare och jurister. Forsknings- och innovationskontoret är en enhet inom Gemensamma förvaltningen på Göteborgs universitet.

Arbetsuppgifter 

Forskningskoordinatorns uppdrag är att ge stöd till forskarna inom WCMTM och föreståndaren genom att bidra till att:

  • Stödja de rekryterade forskarna i deras arbete med att utveckla sin forskning vid Göteborgs universitet
  • Koordinera centrats aktiviteter med övriga WCMM i Lund, Linköping och Umeå
  • Samordna arbetet inom WCMTM med DDLS och SciLifeLab
  • Koordinera samarbetet med ingående partners Västra Götalandsregionen och AstraZeneca.

Rollen omfattar alltifrån framtagande av dokumentation, rapportskrivande, planering och koordinering av mötes- och seminarieprogram, spridning och presentation av information. Kort sagt att driva centrumets aktiviteter enligt plan.

Du kommer att ingå i ett kansli med flera stödfunktioner – som är placerad vid Forsknings -och innovationskontoret där gruppmedlemmarna avlastar och stödjer varandra och gemensamt bidrar till en kreativ och inbjudande arbetsmiljö.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och anställningen innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tiden.

Kvalifikationer 

Arbetet kräver strategisk blick och kommunikation med berörda parter inom och utom universitetet. Förmåga att självständigt planera och organisera arbetet är också en förutsättning. Erfarenhet av koordinering och projektledning är ett krav. Du ska därutöver ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Masterutbildning inom lämpligt område är ett krav. Forskarutbildning och erfarenhet av deltagande i forskningsprojekt, egna forskningsansökningar eller motsvarande arbetsuppgifter är meriterande.

Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter också social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du ska också obehindrat kunna arbeta med digitala verktyg för traditionellt kontorsarbete, men också för distansmöten och digitala samarbetsytor. Du är pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera bland de ärenden som åläggs dig. Arbetet ställer stora krav på servicekänsla, noggrannhet, initiativrikedom, flexibilitet och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning 

Anställningen är tillsvidare på 100% med placering tills vidare vid Forsknings- och innovationskontoret i centrala Göteborg. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Staffan Edén, tf föreståndare WCMTM, 0708433532 (staffan.eden@gu.se) Sigríður Beck, enhetschef, 031-786 1108, 0766-181 108

Ansökan 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen “Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 11 april 2023.  

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Last updated: 2023-03-22

Content Responsible: Hampus Persson(hampus.persson@scilifelab.uu.se)