Forskningssamordnare

Umeå Universitet

Application deadline

April 1, 2021Forskningssamordnare

Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Arbetsuppgifter

Som forskningssamordnare kommer du att leda och koordinera det dagliga arbetet, ta emot projektförfrågningar, bedöma projektens genomförbarhet, sätta samman projektgrupper och följa upp projektgenomförande samt återrapportering/kommunikation av resultat till uppdragsgivare. Vidare så kommer forskningssamordnaren vid SMC att driva utvecklingen av arbetsrutiner, interna processer, kvalitetssystem samt följa upp SMC:s projektresultat och budget på årlig basis. Som forskningssamordnare vid SMC kommer du även att verka som SciLifeLab:s ”Head of unit” för metabolomik faciliteten vilket innebär deltagande i interna plattformsmöten samt även externa event som anordnas av SciLifeLab centralt, eller genom plattformen där metabolomik facilteten ingår. Den kandidaten vi söker måste även kunna fylla upp med analytisk-kemisk projektkompetens när så krävs, dvs., ingå i de projektgrupper som genomför metabolomik projekt åt uppdragsgivare.

Kvalifikationer

 • Doktorsexamen inom kemi/biologi/biokemi eller motsvarande med analytisk-kemisk inriktning
 • Erfarenhet av att leda verksamhet, inklusive ekonomiuppföljning
 • Mycket god insikt inom något av forskningsområdena biomedicin, biologi eller växtbiologi
 • Mycket god erfarenhet av masspektrometri, gaskromatografi och vätskekromatografi
 • Mycket god erfarenhet av att arbeta med olika typer av provmatriser vad gäller extraktion/provupparbetning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Ska vara serviceinriktad, ha förmåga att skapa goda relationer med aktörer, ha en god samarbetsförmåga samt förmåga till självständigt arbete

Meriterande

 • Erfarenhet av att sätta samman och leda projektgrupper
 • Erfarenhet av att leda analytiskt laboratorium
 • Erfarenhet av SciLife-plattformar
 • Erfarenhehet av masspektrometrar, kromatografiutrustning och mjukvaror från Agilent/Leco
 • Erfarenhet av labb-automatisering
 • Erfarenhet av tvär-/mångvetenskapligt arbetssätt eftersom du kommer att samarbeta med forskare från många olika forskningsfält

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen avser heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde 2021-05-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan skall innehålla CV, ett personligt brev samt kopior på relevanta examen. 

Kontakt

Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta Anders Nordström: anders.nordstrom@umu.se eller telefonnummer 090-786 25 61.

Välkommen med din ansökan!

Institutionen för fysiologisk botanik är en del av Umeå Plant Science Centre med cirka 200 medarbetare som består av bland annat av 40 gruppledare och representerar för närvarande 48 olika nationaliteter (för mer information, se http://www.upsc.se eller http://www.plantphys.umu.se/english/). Vår huvudsakliga verksamhet är akademisk forskning och utbildning som innefattar områden som ekologi, biokemi, plant fysiologi samt genomik. 

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformFast månadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100
OrtUmeå
LänVästerbottens län
LandSverige
ReferensnummerAN 2.2.1-309-21
KontaktAnders Nordström, 090-786 25 61
Facklig företrädareSACO, 090-786 53 65
SEKO, 090-786 52 96
ST, 090-786 54 31
Publicerat2021-03-11
Sista ansökningsdag2021-04-01

Last updated: 2021-03-12

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)