IT specialist

Karolinska Institutet

Application deadline

January 22, 2022IT Specialist

Vill du vara med och bidra till arbeta inom precisionsmedicin i den molekylära diagnostikens frontlinje?

Vi söker en IT specialist för att stärka vårt team. Tjänsten är en spännande möjlighet för dig som vill bidra till precisionsmedicin och det finns goda möjligheter att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden. Vi erbjuder en fartfylld labbnära miljö där du arbetar interdisciplinärt med molekylärbiologer, biomedicinare, bioinformatiker, systemutvecklare, IT experter och forskare i nära samarbetare med diagnostiska experter inom hälso- och sjukvården.

Om oss

Enheten Clinical Genomics är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Vårt uppdrag är att bidra till implementeringen av precisionsdiagnostik och precisionsmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genomikanalyser (storskalig DNA-sekvensering) och jobbar aktivt med att vidareutveckla testerna. Syftet är att säkerställa att det finns en möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant.

Vårt team består av ca 45 medarbetare med bred kompetens inom genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi har ett modernt laboratorium med hög grad av automatisering och stor sekvenseringskapacitet. De bioinformatiska analysflöden och den programvara vi utvecklar är med öppen källkod (https://github.com/Clinical-Genomics/). Hos oss erbjuds du en spännande arbetsmiljö, med utmanande arbetsuppgifter och hög teamkänsla. Vi arbetar tillsammans för att uppnå teamets gemensamma mål; att genom avancerade genomikanalyser öka förståelsen av sjukdomsmekanismer och att genom vården bidra till att förbättra människors liv.

Länk: http://www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-stockholm/

Din roll

Vi söker dig med erfarenhet av IT och systemutveckling för att vidareutveckla vår IT miljö  för avancerade genomikanalyser.

Det finns möjlighet att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden. I rollen kan ingå att;

  • Aktivt bidra till utveckling av verksamhetens informationshanteringssystem,      informationssäkerhet, dataflöden, hantering av storskaliga data, och databasarkitektur
  • Bidra till att definiera verksamhetens behov avseende server och annan hårdvaruinfrastruktur, samt bidra till installation, support, säkerhetskopiering och annat underhåll tillsammans med SciLifeLab IT och tredjepartsleverantörer
  • Planera och implementera lösningar för att stödja verksamhetens processer kring dataflöden  och annan databearbetning
  • Säkerställa informationshanteringssystemens stabilitet över tid genom dokumentation, upplärning och annan kunskapsöverföring

Vem är du?

Vi söker dig som har examen inom datavetenskaper eller livsvetenskaper från högskola eller universitet eller motsvarande kompetens. Vi vill betona att kunskap om biologi eller precisionsmedicin inte behövs för denna roll, medan intresse och nyfikenhet för området är naturligtvis välkommet.

Krav för rollen:

  Erfarenhet av att bygga upp och utveckla IT miljöer med moderna teknologier

– Erfarenhet av systemadministration i Linuxmiljö

– Utmärkta kunskaper i Unix/Linux

  Utmärkta programmeringskunskaper i framförallt Python:

*Erfarenhet av arbete med Docker/Singularity/Podman/Kubernetes teknologier

*Erfarenhet av arbete med virtualiserade IT miljöer

*Goda databaskunskaper (SQL eller mongoDB)

*Erfarenhet av arbete med system för versionskontroll (git)

*Goda kunskaper i svenska och engelska

Den här rollen kräver en ansvarskännande, noggrann och driftig person med positiv attityd. Problemen uppstår oftast oväntat, och därmed krävs det att du har en flexibel attityd och god förmåga att omprioritera vid behov.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och att du som person bidrar till interna och externa samarbeten. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

Vi ser med fördel att du innehar några eller flera av nedan erfarenheter:

*Erfarenhet av arbete med öppen källkod

*Dokumenterad erfarenhet av problemlösning inom systemadministration inom Linux

*Erfarenhet av arbete i molnmiljöer (Azure, AWS, GCP eller andra miljöer)

*Erfarenhet av att upprätta kravspecifikationer för komplexa utvecklingsprojekt

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Last updated: 2021-12-27

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)