IT-supporttekniker

KTH

Application deadline

November 1, 2023IT-supporttekniker

Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

KTH:s IT-avdelning ingår i KTH:s verksamhetsstöd och består av runt 150 anställda. Vi utvecklar och förvaltar IT miljö inom utbildning, forskning och den administrativa plattformen på KTH, en IT miljö som är både komplex och mångfacetterad. Avdelningens ambition är att vara en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö präglad av öppenhet och med goda förutsättningar till utveckling för alla medarbetare oavsett identitetsuttryck, bakgrund eller ålder.

IT-avdelningens Enhet för Användarstöd erbjuder audiovideo-, tele- och IT-relaterat användarstöd till såväl anställda som studenter på KTH. Användarstödet erbjuds via telefon, e-post, besök vid mottagningsdisken och på plats hos användarna.

Lokalt IT-stöd är en av fyra organisatoriska grupper inom enheten Användarstöd och erbjuder på-platsen support, med följande områden i fokus: datorarbetsplatsen, applikationsstöd, skolspecifika behov såsom verkstäder och labbmiljöer samt övrig förekommande support som kräver fysisk närvaro. En annan viktig del av gruppens uppdrag är att fånga upp och kanalisera verksamhetens behov av IT-stöd, likaså att agera proaktivt och informera/instruera användarna kring IT-tjänster vi erbjuder.

Till vår supportfilial på SciLifeLab i Solna söker vi nu en engagerad och serviceinriktad IT-supporttekniker.

Arbetsuppgifter

SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet och din anställning kommer vara på KTH med placering på SciLifeLab i Solna. Du kommer utföra supportrelaterade arbetsuppgifter i en mångfacetterad IT-miljö. Du ingår i ett team på fyra IT-tekniker som arbetar brett med varierande arbetsuppgifter. Ditt huvudfokus ligger på att lösa supportärenden på plats, via ärendehanteringssystem, mail och telefon samt vara IT-supportens bemanning för en samordnad mottagningsdisk med flera av SciLifeLabs servicefunktioner. Med tiden kommer det finnas utrymme att stödja 2:a linjen med deras arbetsuppgifter som installationer, inköp av IT-utrustning, felsökning samt AV-support.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Gymnasieutbildning
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom IT-support
 • Du ska vara serviceinriktad, social och flexibel
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska då båda språken används inom organisationen
 • Erfarenhet av att skapa skriftliga instruktioner och dokumentera befintliga rutiner

Meriterande

 • Goda kunskaper inom Linux som klientplattform
 • Erfarenhet av äldre (legacy) operativsystem Windows
 • Arbetat inom högskolemiljö
 • Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
 • Körkort B

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är kreativ, självgående och har förmåga att ta egna initiativ. Du trivs att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är strukturerad, kommunikativ, social och hjälpsam i ditt sätt. Du kan på ett pedagogiskt sätt förklara IT för användare med olika bakgrundskunskaper. Du är en person som stimuleras av problemlösning och har en nyfiken inställning till att vilja vidareutveckla dina kunskaper både inom och utanför IT. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. Läs mer här

Last updated: 2023-10-11

Content Responsible: Hampus Persson(hampus.persson@scilifelab.uu.se)