Kommunikatör till KBC-huset

Umeå University

Application deadline

July 4, 2023Kommunikatör till KBC-huset

Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Arbetsuppgifter

Kemiskt Biologiskt Centrum (KBC) är ett av landets starkaste forskningscentra inom naturvetenskap och biologisk medicin och innefattar ett flertal institutioner samt rymmer ca 800 anställda. 

KBC söker nu efter en kommunikatör på heltid för perioden 11 augusti tom 10 november 2023. 

Som kommunikatör kommer du att bistå den befintliga kommunikationsenheten för Umeå SciLifeLab site och KBC vid Umeå Universitet. En del av dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att planera och samordna två konferenser som ska genomföras under hösten 2023, där du som kommunikatör kommer att vara länken mellan övriga aktörer inom KBC. Du kommer till exempel att skapa, uppdatera och underhålla hemsidor, boka lokaler samt vara ett stöd vid genomförandet av konferenserna. 

Kvalifikationer

Den sökande ska ha en doktorsexamen inom Life Scienceorrådet samt ha praktisk erfarenhet av att arbeta med samordnande uppgifter inom en organisation i Life Science-området. Vidare behöver du ha praktisk erfarenhet av att planera och organisera möten och konferenser, tidigare erfarenhet av arbete med publika evenemang samt kunskap och erfarenhet av att skapa och underhålla hemsidor. Ett krav är kunskaper i Microsoft 365 Suite samt erfarenhet av att arbeta i ett arbetslag. 

Meriterande

Då uppgifterna till stor del bygger på att samarbeta och interagera med forskare och personal inom organisationen, är det en mycket stor fördel med ett brett kontaktnät inom KBC och Umeå Universitet i stort. Sökande med erfarenhet av vetenskaplig kommunikation i tal och skrift samt erfarenhet av kommunikation via sociala medier värderas högt. 

Villkor

Anställningen är på heltid med tillträde 11 augusti och sträcker sig fram till 10 november 2023.

Ansökan ska innehålla:  

  • Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av tjänsten samt   
  • CV  

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 4 juli 2023.  Vid frågor är du välkommen att kontakta Stefan Björklund, stefan.bjorklund@umu.se  
  
Välkommen med din ansökan!  

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Last updated: 2023-06-16

Content Responsible: victor kuismin(victor.kuismin@scilifelab.uu.se)