Kommunikatör till SciLifeLab

Uppsala University

Application deadline

August 17, 2022Kommunikatör till SciLifeLab – Uppsala universitet

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom translationell medicin och molekylär biovetenskap. SciLifeLab har sedan 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som infrastruktur för att stödja forskare nationellt samt vara ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö.

Tjänsten ligger inom den avdelning som arbetar med lednings- och verksamhetsstöd för SciLifeLabs nationella uppdrag (Operations office), med medarbetare både i Solna och i Uppsala. Anställningen ligger formellt vid Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala, där merparten av arbetet utförs. Vid behov förläggs arbetet till SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet i Solna. Vid Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala är vi tio personer som arbetar tätt tillsammans och sätter stort värde på vår väl fungerande arbetsmiljö som kontinuerligt utvecklas och följs upp.

Vi erbjuder en omväxlande, kreativ och ansvarsfull roll i SciLifeLabs kommunikationsteam. Du kommer huvudsakligen att planera, producera och publicera kommunikationsmaterial och -insatser på uppdrag av centrets olika enheter, men i rollen ingår även arbetsuppgifter för den lokala verksamheten vid Uppsala universitet med fokus på intern kommunikation.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter 
Brinner du för att skapa intresseväckande och målinriktat kommunikation för både interna och externa intressenter, både i skrift, som tryckt material och via digitala kanaler? Då är du precis den person vi söker till vårt kommunikationsteam.

Med stöd av de övriga fem medarbetarna i SciLifeLabs kommunikationsgrupp kommer du både planera, koordinera och utföra uppdrag kring SciLifeLabs kommunikation. I arbetet ingår bland annat att producera internt och externt informationsmaterial, webbadministration, producera material för annonseringar, ta fram mallar och grafiskt material till SciLifeLabs ledning och community, samt delta i planering och genomförande av vetenskapliga event. Du kommer dessutom att jobba med grafisk design av trycksaker, vår grafiska profil samt med redigering av vetenskapliga texter och rapporter.

Rollen är dynamisk och kan förändras med SciLifeLabs utveckling som nationell resurs och arbetsuppgifter kan därmed förändras eller tillkomma. Den primära målgruppen är oftast det livsvetenskapliga forskarsamhället i Sverige och internationellt, men budskapen kan även rikta sig internt eller till exempelvis myndigheter, beslutsfattare eller studenter.

För att trivas i rollen bör du vara idérik, nyfiken på forskning och en vass skribent. Du får saker gjorda och delar gärna med dig av dina kunskaper eftersom du ser till teamet och resultatet i första hand. Du är lyhörd för organisationens mål och behov, men är samtidigt inte rädd att utforska nya format och digitala möjligheter, så här behövs ett stort intresse för att lära nytt och pröva sig fram.

Kvalifikationskrav 

 • Utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller erfarenhet om bedöms likvärdig
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska (tal och skrift)
 • Skicklig skribent med god stilistisk förmåga
 • Arbetat konsultativt (operativt och strategiskt) med kommunikationsfrågor och grafisk produktion
 • Erfarenhet av att producera innehåll för digitala kanaler, inklusive sociala medier
 • Vana av bildredigering och layout
 • Arbetat med utveckling och förvaltning av grafisk profil
 • Estetisk fallenhet
 • Lyhörd
 • Idérik
 • Väl utvecklad samarbetsförmåga
 • Kreativ
 • Flexibel
 • Erfarenhet av att arbeta mot deadlines 

Önskvärt/meriterande i övrigt 

 • Producerat/redigerat rörligt material, t ex video eller grafik
 • Arbetat med kommunikation inom livsvetenskaper eller ämne närliggande SciLifeLab:s verksamhetsområde, exempelvis medicin, miljö eller teknik
 • Arbetat inom universitetsvärlden eller annan kunskapscentrerad organisation
 • Arbetat i internationell miljö
 • Arbetat operativt och/eller strategiskt med exempelvis LinkedIn, Twitter och andra sociala kanaler

Anställningen är tidsbegränsad, 14 månader, med möjlighet till förlängning. Omfattningen är heltid, 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Jenny Alfredsson, föreståndare, Administrativt centrum för SciLifeLab, 018-471 0000, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se 
Maria Bäckström, verksamhetsnära HR-stöd, Administrativt centrum för SciLifeLab, 072-9999 269, maria.backstrom@scilifelab.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti 2022, UFV-PA 2022/2596 
Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.
Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.
Placering: Uppsala universitet, Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala
Anställningsform: Heltid , Visstidsanställning längre än 6 månader
Lön: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Facklig företrädare:
Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
ST/TCO tco@fackorg.uu.se 
Saco-rådet saco@uadm.uu.se 
Referensnummer: UFV-PA 2022/2596
Sista dag för ansökan: 2022-08-17

Last updated: 2022-07-15

Content Responsible: Anna Frejd(anna.frejd@scilifelab.se)